Adenosine

SOURCE

Adenosine is een purine-nucleoside samengesteld uit een molecuul adenine bevestigd aan een molecuul ribosesuiker.

ZIT IN

  • Derma Regener K Cream
  • Bio Cell Peptide Fluid

Adenosine is een natuurlijk ingrediënt dat gebruikt wordt in cosmetica en huidverzorgingsproducten die tegen veroudering werken. Adenosine helpt de huid te kalmeren en ondersteunt wondgenezing en het functioneren van de huid.

Adenosine is een purine-nucleoside samengesteld uit een molecuul adenine bevestigd aan een molecuul ribosesuiker. Dit ingrediënt ken je misschien van de vier nucleotiden waaruit DNA en RNA bestaan. Wellicht dat je hier tijdens biologie weleens iets over gehoord hebt.
Je vindt derivaten van Adenosine wereldwijd in de natuur, ze spelen een belangrijke rol bij biochemische processen, inclusief die van de huid. Adenosine is een relatief nieuw ingrediënt in huidverzorgingsformules, maar wordt al langere tijd gebruikt in medicatie voor hartziekten. Adenosine zit van nature in ons menselijk lichaam, maar de adenosine die in cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten gebruikt wordt is afgeleid van gist.

Positief

Adenosine is een anti-aging ingrediënt dat kalmeert, herstelt en het uiterlijk verbetert.

Minder positief

Niks. Adenosine is een natuurlijk onderdeel van het lichaam en veroorzaakt geen gevoeligheid of irritatie.

Voor wie?

Alle huidtypes, behalve mensen met een allergie voor dit ingrediënt.

Syntergetische ingrediënten

Werkt goed met de meeste ingrediënten.

Let op

Andere ingrediënten in de formule, als je gevoelig bent voor irritaties.

WHAT IT DOES

In cosmetica en huidverzorgingsproducten heeft Adenosine veel voordelen. De drie belangrijkste eigenschappen zijn helen, kalmeren en anti-aging.

Anti-aging

Adenosine werd primair gebruikt vanwege de mogelijkheid om het uiterlijk van de verouderde huid te verbeteren. Onderzoek wijst uit dat plaatselijk gebruik van Adenosine effectief kan zijn tegen veroudering. Het vermindert rimpels door het oppervlak van de huid te stimuleren. Dit resulteert in een jongere, jeugdige teint. Daarom bevatten anti-aging producten zoals crèmes, serums en nachtcrèmes vaak Adenosine.

Een onderzoek dat in 2006 in het International Journal of Cosmetic Science gepubliceerd werd evalueerde de werking van producten met Adenosine bij rimpels. Na 2 maanden lieten producten met Adenosine een significante verbetering zien. De huid was gladder en de kraaienpootjes minder zichtbaar. Crème met Adenosine verminderde ook de rimpels tussen de wenkbrauwen.
Een mogelijke verklaring voor de werking van Adenosine bij rimpels en fijne lijntjes is collageen. Onderzoekers stellen dat Adenosine de productie van collageen stimuleren. Collageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam. Het is het belangrijkste onderdeel van bindweefsel, dat verschillende lichaamsdelen vorm (waaronder pezen, ligamenten, spieren en huid). Collageen speelt een rol in versterking van de huid en heeft voordelen voor de hydratatie en elasticiteit. Als je de 20 passeert gaat het lichaam elk jaar ongeveer 1% minder collageen produceren. Ook vrije radicalen kunnen de collageenproductie verminderen. Ingrediënten die de productie van collageen kunnen stimuleren, zoals Adenosine, kunnen ervoor zorgen dat de huid sterk en stevig blijft.

Helen

Naast het stimuleren van de collageenproductie stimuleert Adenosine ook de wondgenezing. Collageen is noodzakelijk voor wonden om te kunnen genezen, omdat het structuur en kracht aan de huid geeft. Plaatselijk aanbrengen van Adenosine wordt aangeraden om wonden van dieren sneller te laten genezen.

Kalmeren

Adenosine werkt ontstekingsremmend door de ontstekingswerking van neutrofielen te remmen. Hierdoor wordt Adenosine vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten die bedoeld zijn om kleine schaafwonden, snijwonden, brandwonden en andere verwondingen te behandelen. Adenosine kan ook roodheid en irritatie verminderen die mensen met een gevoelige huid vaak ervaren.

QUESTIONS

Is Adenosine veilig?

Het Cosmetic Ingredient Review Expert Panel heeft de veiligheid van Adenosine in cosmetica en huidverzorgingsformules onderzocht. Deze groep is verantwoordelijk voor onderzoek naar de veiligheid van huidverzorgingsingrediënten. Het Cosmetic Ingredient Review Expert Panel is zich nog aan het verdiepen in verder onderzoek naar dit ingrediënt. Omdat Adenosine relatief nieuw is in formules van huidverzorgingsproducten, is de groep nog aan het wachten op meer gegevens voordat ze een beslissing maken. Tot nu toe suggereren ze dat Adenosine geen irritaties veroorzaakt en dat het veilig wordt geacht in formules voor huidverzorgingsproducten en cosmetica.