Algenextract – Myrothamnus Flabellifolia -bladextract

SOURCE

Myrothamnus Flabellifolia

ZIT IN

  • Moisture Max Hydro Moisturizer

De Myrothamnus Flabellifolia staat bekend als de ‘opstandingsplant’ en komt uit Zuid-Arika. Het is niet de fysieke verschijning die deze plant anders maakt, waarschijnlijk zou je hem niet opmerken als je hem in de natuur tegenkomt. De meeste tijd van zijn leven ziet hij er dood it. In zijn barre omgeving heeft het de mogelijkheid om tot drie jaar lang bijna volledig uit te drogen zonder dood te gaan. De meeste planten sterven als ze 20-30 procent van hun water verliezen, maar de Myrothamnus kan volledig aan de lucht drogen en toch blijven leven. Hij blijft in deze staat totdat er water beschikbaar is, en wordt vervolgens binnen een paar minuten groen. Deze eigenschap is gebaseerd op de fysieke stabilisatie en metabolische aanpassing. Vochtverlies verhoogt bijvoorbeeld de productie van beschermende stoffen, zoals galloylkininezuren. Men denkt dat deze zelfde eigenschapen toegepast kunnen worden in huidverzorgingsproducten, om de huid te beschermen en te hydrateren. Volgens een artikel in de Cosmetic Science Technology wordt aangenomen dat de Myrothamnus Flabellifolia de huid beschermt door de plasticiteit van het celmembraan te verbeteren en de lipiden in de huid te beschermen tegen oxidatieve stress.

WHAT IT DOES

Anti-aging

Eén van de meest krachtige anti-aging planten. De Hibiscus heeft een magische reputatie in het verbeteren van de elasticiteit van de huid, waardoor je een jonge uitstraling krijgt. Met het ongelooflijke vermogen om de activiteit van het enzym elastase te remmen (dat verantwoordelijk is voor het afbreken van elastine in onze huid) wordt het verouderingsproces tegen gegaan door de huid te verstevigen en te liften.

Tone van de huid

Eén van de zichtbare tekenen van veroudering is het verschijnen van hyperpigmentatie of ouderdomsvlekken. Ouderdomsvlekken hebben verschillende oorzaken, waaronder blootstelling aan Ultraviolet Straling, overmatige productie van melanine en genetica. Vanwege het licht exfoliërende effect van de zuren in deze plant (inclusief citroenzuur en appelzuur), helpt de Hibiscus om celvernieuwing te stimuleren waardoor de huid er weer egaal uitziet.

Rijk aan antioxidanten

De Hibiscus is rijk aan antioxidanten (anthocyanosiden genaamd). Antioxidanten helpen schade aan de huid door vrije radicalen (zoals Ultraviolet Straling en stedelijke vervuiling) tegen te gaan. Anthocyanosiden beschermen de huid niet alleen tegen vrije radicalen, maar ze maken de huid ook strakker en helpen de zichtbaarheid van grote poriën verminderen. Ook werken ze ontstekingsremmend en kalmeren ze de huid. De Hibiscus is hierdoor erg geschikt voor de zeer gevoelige huid.

Zuiver de teint

Zoals hierboven vermeld bevat de Hibiscus zachte zuren die een exfoliëren effect hebben op de huid. Dit helpt niet alleen tegen ouderdomsvlekken maar stimuleert ook in het algemeen een frissere, jongere en gladdere huid. Deze natuurlijke zuren helpen dode huidcellen verwijderen en celvernieuwing te stimuleren. Ze kunnen zelfs breakouts van acné controleren. In tegenstelling tot de agressieve synthetische vormen van deze zuren, die je huid kunnen ontdoen van natuurlijke oliën, brengen de organische zuren van de Hibiscus je huid weer in balans, voor een prachtige, stralende teint.

Intense hydratatie

Tot slot heeft de Hibiscus van nature een hoog gehalte aan slijmstoffen, een kleverige substantie geproduceerd door planten en helpend bij de opslag van water en voedsel. Mucilage is een fantastische natuurlijke moisturizer en helpt de huid vocht opslaan, wat een essentieel onderdeel is van het behoud van een jonge huid. Deze natuurlijke hydratatierijke kwaliteiten van de Hibiscus helpen de huid langer gehydrateerd, zacht en soepel te blijven en voorkomen een droge, doffe huid.

Hibiscus Esculentus Fruitextract

De bloem van de Hibiscus is niet alleen prachtig om te zien, maar biedt ook vele voordelen voor de huid. De Hibiscusplant heeft exotische, levendige bloemblaadjes in de vorm van een trompet.
Hij bloeit in verschillende kleuren, zoals rood, lichtgeel en roze, en wordt al lang gebruikt als ingrediënt in kruidenthee en medicijnen. Deze medicijnen helpen bij het verlies van eetlust en zelfs verkoudheid.