Allantoïne

een veilig en effectief huidverzorgingsingrediënt dat je moet kennen

SOURCE

Planten zoals kamille, tarwekiemen, suikerbieten en smeerwortel (een kruid met paarse bloemen).

ZIT IN

 • Micellar Gentle Lip & Eye
 • Remover
 • Papaya Enzyme Peeling Wash
 • Chamomile Soothing Gel
 • Derma Regener Cell Cream
 • Active Control Moisturizer
 • Derma Max Brightening Cream
 • Premium Active Revival Essence
 • Tea Tree Complex 60% Ampoule
 • Bio Cell Moisturizing Fluid
 • Bio Cell Purifying Fluid
 • Dr. Lacto Peel Alpha
 • Dr. Lacto Peel Beta
 • Dr. Lacto pH Neutralizer

Tussen alle overhyped ingrediënten in de huidverzorgingswereld is er één ingrediënt dat juist te weinig aandacht krijgt: allantoïne. Allantoïne wordt veel gebruikt in Koreaanse huidverzorgingsproducten en wordt beschouwd als wondermiddel voor de gevoelige huid.
Allantoïne heeft kalmerende, hydraterende en helende eigenschappen. De bladeren van smeerwortelplanten worden al eeuwenlang gebruikt om kleine verwondingen en zwellingen te genezen. De stof is een veelgebruikt ingrediënt dat tegenwoordig in veel anti-aging serums voorkomt.

WHAT IT DOES

Hydraterende stof

Allantoïne hydrateert de huid om zo uitdroging en irritatie te voorkomen. Het is ook geschikt voor de gevoelige huid omdat het niet irriteert.

Exfoliant

Allantoïne helpt bij het afstoten van dode huidcellen. Het is een keratolytisch middel, wat betekent dat het de verhoornde (taaie) huidlaag kan verzachten en scheiden. Het houdt de huid glad omdat de dode huidlaag nu wordt afgestoten.

Rustgevend

Allantoïne heeft een kalmerend effect op je huid. Het wordt gebruikt als een rustgevend ingrediënt in huidverzorgingsproducten.

Geneest wonden

Allantoïne staat bekend om het kalmeren van de beschadigde huid en het genezen van wonden. Het wordt vaak gebruikt bij huidirritatie en uitslag.

Biedt hydratatie

Allantoïne voorkomt TEWL (transepidermaal waterverlies) en kan water vasthouden in de huidcellen. Het kan je huid weer voller en zachter maken.

Celproliferatie

Allantoïne helpt niet alleen bij het afstoten van dode huidcellen maar ook bij celvernieuwing. Een doffe huid bij oudere mensen is het gevolg van opgehoopte dode huidcellen. Allantoïne helpt bij celproliferatie, waardoor dofheid wordt verminderd.

Anti-aging

Allantoïne helpt bij de synthese van collageen. Collageen is een vezelig eiwit dat de huidcellen bij elkaar houdt. Zie het als lijm die de huidcellen vasthoudt. Het collageengehalte neemt af naarmate u ouder wordt, waardoor de huid slapper wordt.

QUESTIONS

Wat is allantoïne & wat doet het voor je huid?

Papaya Enzym is een nuttig ingrediënt in veel huidverzorgingsproducten. Het heel veel nuttige eigenschappen vanwege de unieke eigenschappen van Papaya Fruit. Het heeft ook exfoliërende, verhelderende en voedende ingrediënten die erg voordelig zijn voor de huid.

Hoe te gebruiken?

In het laboratorium gemaakte allantoïne wordt in poedervorm in veel crèmes en lotions gebruikt. Je kunt een crème of serum met allantoïne twee keer per dag gebruiken, tijdens jouw ochtend- en avondritueel.

Crème of vochtinbrengende crème met allantoïne:
 • Reinig jouw gezicht en nek met een milde cleanser.
 • Breng de crème aan en masseer deze in de vochtige huid.
Anti-aging serum met allantoïne:
 • Reinig jouw gezicht en nek met een milde cleanser.
 • Breng het serum over het hele gezicht aan met een druppelaar of je vingers.
 • Gebruik hierna een moisturizer.
Wie moet het gebruiken?

Iedereen met een droge en jeukende huid kan allantoïne gebruiken om de huid te kalmeren. Als je op zoek bent naar ingrediënten tegen veroudering, dan is allantoïne het overwegen waard. Overleg met je huisarts voordat je allantoïne gaat gebruiken.

Met welke ingrediënten kan je het wel & niet combineren?

Allantoïne werkt goed samen met siliconen en andere verzachtende middelen bij gebruik in littekencrèmes. Je kunt het ook combineren met retinol (anti-aging ingrediënt). “Combineer allantoïne niet met exfolianten zoals alfa- en bètahydroxyzuren, omdat deze combinatie allergische reacties of huidirritatie kan veroorzaken.”

Bijwerkingen van allantoïne

Allantoïne heeft geen bijwerkingen. Het is niet giftig, veilig en geschikt voor alle huidtypen. Zelfs de gevoelige huidtypen kunnen allantoïne gebruiken vanwege de kalmerende werking op de huid. Gebruik het niet in de meest rauwe vorm – smeerwortelbladeren, omdat dit irritaties kan veroorzaken op de huid.

Allantoïne in cosmetica

Heb je een reactie gehad na het gebruik van een lipstick, concealer of foundation? Dit is het moment om op zoek te gaan naar make-up met allantoïne. Het is niet alleen rustgevend, maar heeft ook een hydraterend effect op je huid.

Allantoïne in zonnebrandcrème

Sommige zonnebrandmiddelen kunnen allergische reacties veroorzaken. Als je last hebt van je huidige zonnebrandcrème, schakel dan over naar een zonnebrandcrème met allantoïne. Allantoïne beschermt de huid tegen schadelijke UV-stralen en hydrateert de huid.

Allantoïne voor littekens van acné

Vanwege zijn kalmerende eigenschappen is allantoïne uitstekend geschikt bij littekens van acné. Het vermindert de roodheid veroorzaakt door acne en helpt bij celverjonging. Het verjongingsproces kan de littekens lichter maken en resulteren in een egale teint.
Dus, wanneer gebruik jij dit veelzijdige en veilige ingrediënt in je huidverzorging? Laat het ons weten!