Aloë
Barbadensis
SOURCE
Bladeren van Aloë Barbadensis
ZIT IN
- Active Control Solution
- Bio Cell Moisturizing Fluid
Aloë Barbadensis-bladextract, beter bekend als Aloë Vera, wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege de voordelen op het gebied van gezondheid, schoonheid, medicijnen en huidverzorging. De plant bestaat uit drie lagen: de buitenste schil, de middelste laag waar latex van wordt gemaakt en de binnenste gel die voor 99,5% uit water bestaat. De andere 0,5% van de binnenste laag bestaat uit 75 geïdentificeerde stoffen zoals zink, kalium, magnesium en vitaminen zoals E, C en D.
Active Control Solution
39.50€- De storing:Aloë Barbadensis-bladextract
- Het goede:Aloë Vera kan helpen bij het verlichten en hydrateren van de huid. Het wordt vaak aangeraden voor middelgrote brandplekken van de zon of windverbranding.
- Het minder goede:Aloë Vera is nog niet goed onderzocht, we hebben dus weinig informatie over hoe het helpt bij verbeteren van de huid.
- Voor wie? Alle huidtypen, behalve mensen met een allergie ervoor.
- Synergetische ingrediënten: Werkt goed met de meeste ingrediënten.
- Let op: Gebruik geen producten met Aloë Vera en alcohol, dit gaat de hydraterende werking tegen. Vermijd zalf of crème op oliebasis bij brandwonden. Deze formules houden warmte vast en dit verergert de brandwond.
WHAT IT DOES
Verzacht en verkoelt
Aloë Vera wordt vaak gebruikt om een geïrriteerde of licht beschadigde huid te kalmeren. Dit effect is te danken aan het koelend vermogen van de plant. Aloë Vera bestaat voor 99,5% uit water en helpt de huid te koelen en te voorkomen dat warmte opgeslagen wordt in de huid. Geweldig voor het verzorgen van kleine brandwonden of een huidaandoening die warmte produceert.
Hydratatie
Aloë Vera helpt Transepidermaal Waterverlies te voorkomen. Transepidermaal Waterverlies (of TEWL) treedt op als de huid vocht verliest aan de omgeving en lucht, vooral in een droge omgeving zoals een heater of airco. Er wordt gezegd dat de mogelijkheid om vochtverlies te voorkomen komt door Glycosaminoglycanen. Glycosaminoglycanen (GAG’s) zijn een klasse van suikermoleculen die helpen om vocht in de huid te binden. GAG’s worden van nature gevonden in de menselijke huid en spelen een rol bij het stimuleren van de eiwitten collageen en elastine in de huid. Collageen, elastine en GAG’s vormen de meerderheid van een belangrijk ondersteunend systeem, genaamd Extracellulaire Matrix (ECM). GAG’s absorberen water. Er wordt een vloeistof gecreëerd die de ruimte tussen de collageen- en elastinevezels in de huid opvult, waardoor deze turgescent wordt. Hierdoor maken de GAG’s Aloë Vera dit natuurlijke ingrediënt een uitstekende aanvulling op een vochtinbrengende crème voor de huid.
Helen
Aloë Vera heeft ook ontstekingsremmende voordelen voor de huid. Deze voordelen zijn te danken aan de 75 actieve fytochemicaliën in deze plant. Fytochemicaliën zijn natuurlijke chemische bestanddelen die geproduceerd worden door planten om ze te helpen groeien en overleven, zoals vitaminen, mineralen, enzymen, lipiden, suikers, salicylzuren en aminozuren. In feite levert Aloë Vera 20 van de 22 door de mens vereiste aminozuren en 8 van de 8 essentiële aminozuren.
De fytochemicaliën in Aloë Vera zijn uitgebreid bestudeerd vanwege hun dermatologische voordelen. Aloë Vera werkt bijvoorbeeld ontstekingsremmend dankzij een enzym, Bradykinase. Door de onstekingsmediatoren Tromboxaan B2 en Prostaglandine F2 af te remmen helpt Bradykinasa overmatige ontsteking te verminderen, als het topisch op de huid aangebracht wordt.
Antioxidant
Aloë Barbadensis-bladextract kan de huid beschermen tegen de beschadiging door vrije radicalen. Vrije radicalen worden geproduceerd als de huid oxidatieve stress ervaart. De belangrijkste oorzaak van oxidatieve stress is blootstelling aan UV-straling. Vrije radicalen beschadigen de huidcellen en wordt gelinkt aan snellere veroudering. Aloë Vera kan de productie van vrije radicalen weer in balans brengen, door een molecuul dat aloïne genoemd wordt. Aloïne kan tot 30% van de UV-straling op het huidoppervlak blokkeren. Bovendien is Aloë Vera rijk aan de vitaminen C en E, dit zijn antioxidanten die de huid beschermen tegen beschadiging door vrije radicalen zoals UV-straling, vervuiling en chemische irriterende stoffen. Vitamine C speelt ook een rol in de synthese van collageen, het eiwit dat jouw huid sterk en duurzaam maakt. Je vindt ook bètacaroteen in de Aloë Vera plant, dit is de voorloper van vitamine A. Bètacaroteen is één van de vier carotenoïden die werken als vitamine A in mensen en ook antioxiderende eigenschappen hebben. De concentratie vitamine C en bètacaroteen in Aloë Vera is te weinig voor een significante verbetering van de huid, maar het kan het algehele uiterlijk enigszins verbeteren.
QUESTIONS
Wat is Aloë Barbadensis-bladextract?
Aloë Barbadensis-bladextract, beter bekend als Aloë Vera, wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege de voordelen op het gebied van gezondheid, schoonheid, medicijnen en huidverzorging. De plant bestaat uit drie lagen: de buitenste schil, de middelste laag waar latex van wordt gemaakt en de binnenste gel die voor 99,5% uit water bestaat. De andere 0,5% van de binnenste laag bestaat uit 75 geïdentificeerde stoffen zoals zink, kalium, magnesium en vitaminen zoals E, C en D.
Aloë Vera heeft een lange geschiedenis van medicinale en inheemse geneeskundige tradities. 6.000 jaar geleden in Egypte werd de plant afgebeeld op steengravures. In 1820 werd Aloë Vera officieel gemeld als huidbeschermer, door de Amerikaanse farmacopee. In 2009 vatte een review 40 onderzoeken naar Aloë Vera met dermatologische doeleinden samen. Deze onderzoeken lieten zien dat Aloë Vera effectief kan zijn in het verminderen van psoriasis, dermatitis, bevriezing, brandwonden en ontstekingen. Het helpt de huid te verkoelen en vult de huid bij met vocht en vitaminen.
Ondanks de lange geschiedenis van dit product is Aloë Vera in de westerse wetenschap nog weinig onderzocht. Het bewijs is sterk, maar niet genoeg voor therapeutische doeleinden. Dit ingrediënt wordt de laatste jaren steeds meer gebruikt. Hierdoor wordt de veiligheid ervan nu onderzocht. In een recent onderzoek is aan het licht gekomen dat Aloë Vera enkele banden heeft met kanker. Het gaat dan om orale inname van Aloë Vera. Het is belangrijk om te onthouden dat dit onderzoek nieuw is en er nog steeds onderzoek gedaan moet worden om de causaliteit vast te stellen.