Aquaxyl

SOURCE

Is een product van de volgende ingrediënten: Xylitylglucoside, Anhydroxylitol en Xylitol.

ZIT IN

  • Moisture Max Cleansing Foam
  • Moisture Max Aqua Mist
  • Moisture Max Hydro Moisturizer
  • Moisture Max Hydro Cream
  • Premium Active Eternal Eye & Face Cream

Het is algemeen bekend dat de gezonde gloed waar iedereen naar op zoek is, het resultaat is van een gehydrateerde huid met een goed functionerende, sterke barrière. Toen we Aquaxyl ontdekten en erachter kwamen dat Aquaxyl hetzelfde (en meer!) te bieden heeft als Xylitol, was er een moment dat iedereen Aquaxyl in hun formules wilden hebben. Vandaag gaan we het dus hebben over Aquaxyl.
Hoewel de naam een beetje klinkt als een wasmiddel, is het een prachtig mengsel die de huid gezond en gehydrateerd houdt. Blijf lezen om erachter te komen wat Aquaxyl is en waarom het zo goed is voor jouw huid!

WHAT IT DOES

Net als Glycerine vult Xylitol vocht aan en helpt verdamping ervan te voorkomen door de huidbarrière te versterken. Als de huidbarrière, om wat voor reden dan ook, niet goed functioneert (het maakt niet uit hoeveel producten je gebruikt, na een aantal uur voelt jouw huid weer droog aan), dan kan Xylitol ervoor zorgen dat de huidbarrière weer goed gaat functioneren.
Anhydroxylitol en Xylityglucoside zijn beide natuurlijke, van planten afgeleide, bevochtigingsmiddelen die ervoor zorgen dat de huid langer gehydrateerd blijft. Deze stoffen zorgen ervoor dat het vochtopslag van de huid beter wordt zodat het water niet snel verdampt. Bonuspunten: deze ingrediënten helpen het lichaam meer hyaluronzuur te produceren, waardoor de huid ook beter gehydrateerd blijft.

Aquaxyl is een combinatie van plantaardige ingrediënten die een droge huid tegengaan door de circulatie van water en de opslag ervan te verbeteren. SEPPIC definieert Aquaxyl op hun website als een ‘hydratatie-schild’, dit is een goede omschrijving voor de voordelen die het de huid biedt.

Dit zijn de voordelen op een rijtje:

Herstructureren en versterken van de bovenste huidlaag (stratum corneum);
Alle hydratatie elementen van de huid een boost geven, lipiden, eiwitten, polysachariden (dermaal en epidermaal hyaluronzuur) en NMF;
Maakt de huid gladder en egaliseert de huidskleur;
Versterkt de voordelen van glycerine en gaat de bijwerkingen ervan juist weer tegen

QUESTIONS

Dus, wat is Aquaxyl?

Aquaxyl is een handelsnaam voor een ingrediënt at ontwikkeld is door het Franse bedrijf SEPPIC. Het wordt een ingrediënt genoemd, maar technisch gezien is het een mengsel van drie ingrediënten: Xylitylglucoside, Anhydroxylitol en Xylitol.
Xylitol is de meest bekende van deze drie. Het is een suikeralcohol (‘goede’ alcohol) die van nature voorkomt in veel soorten groenten en fruit, zoals bananen, aardbeien, sla en pruimen.
Je hebt misschien weleens van Xylitol gehoord als een vervanger voor suiker en ja, het is inderdaad een beter alternatief. Het wordt gezien als een “gezondere” zoetstof die prebiotische werking heeft en daarom het microbioom van de darm positief kan beïnvloeden.

Conclusie

Aquaxyl is een geweldig ingrediënt waar alle huidtypen van kunnen profiteren (er bestaat niet zoiets als ‘teveel hydratatie’) maar biedt vooral voordelen voor mensen met een droge en/of uitgedroogde huid.