Arginine

SOURCE

Lupine en pompoenzaailingen

ZIT IN

  • Derma Regener K Solution

Arginine is te vinden in dierlijke producten zoals vlees, zuivel en eieren. Daarnaast zit het ook in verschillende plantaardige bronnen, waaronder granen, bonen en noten. Arginine is ook verkrijgbaar als supplement. De meeste gezonde mensen hebben geen supplementen met arginine nodig omdat het een bestanddeel is van alle voedingsmiddelen die eiwitten bevatten en daarnaast ook door het lichaam zelf kan worden gesynthetiseerd.

WHAT IT DOES

In cosmetica en huidverzorgingsproducten helpt arginine bij het beschermen tegen vrije radicalen, het verbeteren van het hydratatie niveau en het ondersteunen van de collageenproductie.

Antioxidant

Arginine werkt als een antioxidant. Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen: de instabiele moleculen die fijne lijntjes en premature rimpels bevorderen. Vrije radicalen beschadigen belangrijke componenten van een cel, zoals het celmembraan, DNA en cellulaire eiwitten zoals collageen. Beschadigd collageen is een belangrijke factor die bijdraagt aan het uiterlijk van een verouderde huid. Door gebruik te maken van lokale antioxidanten, zoals arginine, wordt de huid beter beschermd tegen vrije radicalen.

Anti-aging

Tot slot wordt arginine vaak in anti-aging huidverzorgingsproducten gebruikt, vanwege de mogelijkheid om de productie van collageen te ondersteunen. Studies hebben gesuggereerd dat wanneer arginine wordt gemetaboliseerd tot ureum en ornithine door het enzym arginase-1, L-proline wordt gegenereerd. L-proline is een aminozuur dat een substraat is voor collageensynthese. Collageen verbetert de stevigheid van de huid en vermindert tekenen van veroudering, dus deze potentiële eigenschap van arginine kan de gezondheid van de huid ondersteunen en veroudering tegengaan. Naast deze verjongende effecten kan het potentiële vermogen van arginine om de productie van collageen te ondersteunen ook helpen om de wondgenezing te versnellen.

Hydratatie

Een andere functie van arginine in huidverzorgingsproducten is het verbeteren van de hydratatie. Arginine trekt water uit de omgeving aan en brengt dit in de huid. Studies wijzen uit dat arginine ook betrokken kan zijn bij de synthese van componenten van de natuurlijke vochtinbrengende factor (NMF), zoals ceramiden, cholesterol, ureum en glycosaminoglycanen. De NMF-componenten werken samen met de lipiden die voor komen in de huid om het huidoppervlak in tact, soepel en gehydrateerd te houden.
Eén studie evalueerde de effecten van topisch 2,5% argininehydrochloridezalf op transepidermaal waterverlies of waterverlies vanaf de buitenste lagen van de huid. De resultaten van deze studie gaven aan dat topische arginine het ureumgehalte verhoogt en de hydratatie van de huid verbetert. Het is belangrijk om te onthouden dat één studie geen oorzakelijk verband aangeeft, maar het is een interessant potentieel voordeel van arginine.

QUESTIONS

Wat is arginine?

Arginine is een aminozuur dat in cosmetica en huidverzorgingsproducten zit die gebruikt worden om de huid te beschermen tegen vrije radicalen, het hydratatieniveau van de huid te verbeteren en de productie van collageen te ondersteunen.
In 1886 werd arginine voor het eerst, door de Duitse chemicus Ernst Schulze, geïsoleerd uit lupine en pompoenzaailingen. Het is een alfa-aminozuur dat gebruikt wordt bij de biosynthese van eiwitten. Naast het opbouwen van eiwitten geeft arginine stikstofmonoxide af in het bloed. Stikstofmonoxide verwijdt de bloedvaten in de bloedbaan, wat kan helpen bij bepaalde aandoeningen van de bloedsomloop. Arginine speelt ook een belangrijke rol bij celdeling, wondgenezing, de functie van het immuunsysteem, de afgifte van hormonen en de productie van groeihormoon.

Is arginine veilig?

Het Expert Panel Cosmetic Ingredient Review (CIR) beoordeelde de veiligheid van arginine en andere alfa-aminozuren. CIR is een groep die verantwoordelijk is voor het evalueren van de veiligheid van cosmetische en huidverzorgingsingrediënten. De maximale concentratie in een formule is 18%. Vanwege de normale aanwezigheid van arginine in het lichaam en het gebruik ervan als een direct voedseladditief dat is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration, heeft het panel van deskundigen zijn beoordeling gericht op gegevens over huidirritatie en sensibilisatie. Dermatologische gegevens over producten met arginine gaven aan dat dit ingrediënt niet irriterend of sensibiliserend is voor de huid.

Arginine

HET GOEDE

arginine helpt bij het beschermen van de huid tegen vrije radicalen, helpt de huid hydrateren en stimuleert de productie van collageen.

HET MINDER GOEDE

de maximale concentratie arginine is 18%. Houdt er rekening mee dat sommige producten een variërende hoeveelheid arginine bevatten.

VOOR WIE?

Alle huidtypen behalve degenen met een allergie voor arginine.

SYNERGETISCHE INGREDIËNTEN

werkt goed met de meeste ingrediënten.

HOUD REKENING MET

controleer of jouw producten een effectieve concentratie arginine bevatten.