Biosaccharide
Gum-1

SOURCE

Wordt via bacteriële fermentatie gemaakt van sorbitol.

ZIT IN

  • Tea Tree Complex 60% Ampoule
  • Vitamin-C Complex 50% Ampoule

Biosaccharide Gum-1 is een interessante soort suiker. Biosaccharide Gum-1 wordt via bacteriële fermentatie gemaakt van sorbitol.
Volgens de fabrikant is het een ‘S.M.A.R.T.’ suiker: het heeft kalmerende, hydraterende, anti-aging, herstructurerende en aanrakende eigenschappen.

WHAT IT DOES

Kalmerend

de fabrikant heeft de kalmerende werking getest in vivo (op mensen, altijd goed!) door te meten hoe 3% Biosaccharide Gum-1 het tintelende gevoel veroorzaakt door 10% melkzuur verminderde. Het resultaat was goed, het tintelen nam met 47% af.

Hydraterend

vergeleken met het populaire hyaluronzuur: samen blijken ze geweldig te zijn! HA geeft sneller effect en verbetert direct de hydratatie (1 uur na gebruik was de hydratatie al verbetert) terwijl onze suiker een iets vertraagd effect gaf, 3 uur na gebruik. Na 8 uur waren de hydraterende effecten gelijk.

Anti-aging

volgens de ex-vivo tests (niet op mensen, dus niet heel betrouwbaar) kan Biosaccharide Gum-1 een eiwit in onze huid stimuleren (sirtuin-1). Hierdoor blijven onze huidcellen langer leven en beter functioneren.

Herstructurerend

de stimulatie van sirtuin-1 resulteert ook in snellere celvernieuwing, iets dat altijd gebeurt maar wat langzamer gaat als we ouder worden. Snellere celvernieuwing is goed omdat het de barrière van de huid helpt regenereren. Dit is vooral mooi voor de fijne, gevoelige huid.

Aanraken

onze gefermenteerde suiker is niet alleen goed voor de huid, maar voelt ook heerlijk aan op de huid. Het geeft een zacht gevoel. Dit maakt de producten met Biosaccharide Gum-1 ook fijn om te gebruiken.
De conclusie van bovenstaande informatie is van de fabrikant (en er was geen relevant, onafhankelijk onderzoek te vinden over Biosaccharide Gum-1). Neem dit dus met een korreltje zout. Toch lijkt Biosaccharide Gum-1 een interessant en veelbelovend ingrediënt.