Camellia Sinensis (groene thee) Bladextract

SOURCE

de theeplant Camellia Sinensis

ZIT IN

  • Purifying Cleansing Gel
  • Bio Cell Brightening Fluid

Hoeveel koppen thee drink jij op een dag? Wist je dat de theeplant Camellia Sinensis veel voordelen heeft voor de huid? Van het bestrijden van veroudering tot ontstekingen en acné, de Camellia Sinensis kan een zegen voor de huid zijn, mits deze op de juiste manier gebruikt wordt.

WHAT IT DOES

Elke stof in de Camellia Sinensis werkt op een andere manier in het lichaam. Dit zijn een aantal van de bekende gezondheidsvoordelen van de theeplant voor de huid:

Helpt om het risico op huidkanker te verminderen

De flavonoïden in de theeplant remmen de oxidatieve modificaties die veroorzaakt worden door vrije radicalen en kankerverwekkende stoffen in het DNA. Epigallocatechin-3-gallate (EGCG) is de belangrijkste en meest fotobeschermende component van de Camellia Sinensis. Deze bevordert de bescherming tegen UV-carcinogenese..

Geeft het immuunfunctie een boost

De antioxiderende eigenschappen van polyfenolen en flavonoïden zijn verantwoordelijk voor het bestrijden van ziekten en het beschermen van de huid tegen vrije radicalen. Bovendien heeft één van de meest waardevolle stoffen in deze groene thee de eigenschap om het aantal regulerende T-cellen (de belangrijkste modulator van immuniteit) te verhogen.

Stimuleert de collageenproductie

Van de vele voordelen van de vitaminen C, B2 en E is de synthese van collageen verreweg het belangrijkst voor een jonger uitziende huid. Dit effect verzacht de fijne lijntjes, behoudt de elasticiteit en laat de huid er voller en soepeler uitzien.

QUESTIONS

Wat is Camellia Sinensis (groene thee) Bladextract?

Camellia Sinensis Bladextract is beter bekend als de groene thee, die je drinkt! Hoewel groene thee wordt geprezen om zijn voordelen voor de gezondheid, is het ook een veel gebruikt ingrediënt voor huidverzorgingsproducten. Deze krachtpatser heeft verschillende niveaus van kwaliteit. Over het algemeen is de effectievere thee met catechines (ook bekend als EGCG). Deze heeft een donkerbruin uiterlijk en een kenmerkende geur. Als Camellia Sinensis Bladextract gebruikt wordt in huidverzorgingsproducten, dan heeft het veel voordelen voor de huid. Hierbij kun je denken aan antioxiderende eigenschappen en bescherming tegen UV-straling. Dankzij dit ingrediënt kan de huid vrije radicalen beter aan. Deze komen vanuit blootstelling aan vervuiling, centrale verwarming en andere agressoren vanuit de omgeving. Camellia Sinensis Bladextract gaat ook schade door UV-straling tegen die in contact gekomen is met jouw huid. Hierdoor wordt het proces van premature veroudering en een uitgezakte huid vertraagd. Jouw huid ziet er jonger, gezonder en veerkrachtiger uit en alle pigmentvlekken en beschadigingen worden verminderd.

Waar komt Camellia Sinensis vandaan?

Tijdens het drinken van een kopje thee heb je jezelf misschien weleens afgevraagd waar thee ontdekt is. De regio van herkomst ligt in Azië.

De geschiedenis van de Camellia Sinensis theeplant begint ongeveer 5.000 jaar geleden. Mensen ontdekten het toen een paar bladeren van een wilde boom in het kokende water waaiden. De fijne geur en het brouwsel fascineerde hen direct. Wanneer ze het dronken, gaf het ze een warm en rustgevend gevoel.

Vandaag de dag wordt Camellia Sinensis thee niet alleen gebruikt vanwege zijn medicinale effecten, maar wordt het over de hele wereld erkend door het plezier en de verfrissing. Mensen voegen Camellia Sinensis tegenwoordig ook toe aan hun schoonheidsritueel.

Groene thee, witte thee, zwarte thee en oolongthee worden allemaal geoogst van de plant Camellia Sinensis. Ze worden wel allemaal anders verwerkt. Dit concept geldt ook voor wijn, wat gemaakt is van verschillende soorten druiven.

Het idee is als volgt: hoe meer geoxideerd de thee is, hoe donkerder deze van kleur zal zijn. Dit zijn de meest populaire soorten thee die afgeleid zijn van de Camellia Sinensis.

Groene theebladeren worden verwerkt voordat er oxidatie optreedt en zijn dus meestal niet geoxideerd. Ze zijn gemaakt van de rijpere theebladeren en worden gestoomd of gebakken en vervolgens gerold. Zo blijven de antioxidanten (polyfenolen of catechines) in groene thee intact.