Centella Asiatica
voor de huid

SOURCE

Centella Asiatica

ZIT IN

  • Micellar Gentle Lip & Eye Remover
  • Derma Regener Moisturizer
  • Derma Regener K Cream
  • Derma Max Brightening Serum
  • Premium Active Revival Essence
  • Premium Active Botol Ampoule
  • Chamomile Complex 70% Ampoule
  • Bio Cell Peptide Fluid

Als je fan bent van Koreaanse huidverzorging (K-beauty), dan heb je vast weleens van het ingrediënt Centella Asiatica gehoord. Voor dit product zijn verschillende namen, waaronder Brahmi, Aziatische waternavel, Tijgergras en Gotuola. Dit plantenextract wordt gezien als een hydraterende redder van de huid. Centella Asiatica zit in veel vochtinbrengende crèmes van Zuid-Koreaanse merken, vaak ‘cica-crèmes’ genoemd. Het krijgt nu ook de interesse van Westerse schoonheidsmerken.

WHAT IT DOES

Onderzoeken wijzen uit dat Centella Asiatica niet zomaar een voorbijgaande rage is, het heeft echt voordelen voor de huid vanwege de actieve componenten (inclusief madecassoside, een antioxidant). Centella Asiatica is een goede antioxidant en een rijke bron aan aminozuren. Aanvullend onderzoek wijst uit dat het een verstoorde of aangetaste huid ook kalmeert en hydrateert.

Er is bewijs dat producten met Centella Asiatica kan helpen bij het revitaliseren van de beschermende barrière van de huid. Daarnaast kan het schade door de zon op de huid zichtbaar verminderen.

Dat is een geweldige lijst met voordelen van één plant, maar om duidelijk te zijn: Centella Asiatica is niet het beste of enige natuurlijke ingrediënt dat de huid kan verbeteren.

Er zijn letterlijk honderden van dit soort natuurlijke ingrediënten voor de huid. Daarnaast zijn er ook nog goede synthetische ingrediënten (hallo peptiden!).
In feite lijkt het een beetje op groene thee, in de zin dat het een van planten afgeleide antioxidant is met huidverzachtende eigenschappen die van oorsprong werd gebruikt in de traditionele geneeskunde, maar nu bewezen effectief is.
Hoewel veel natuurlijke ingrediënten veel aandacht krijgen maar weinig resultaat leveren, ondersteunt onderzoek nu veel beweringen rond Centella Asiatica.

QUESTIONS

Wat is Centella Asiatica?

Centella Asiatica is een kruid dat voornamelijk in Azië groeit. Het wordt al jaren voor culinaire en medicinale doeleinden gebruikt. Net zoals veel traditionele plantenextracten wordt het ook steeds populairder als huidverzorgingsingrediënt.

Dit moerasachtige kruid verscheen een paar jaar geleden voor het eerst in Zuid-Koreaanse cica-crèmes. Het Amerikaanse merk Estée Lauder gebruikt het ook af en toe, zij noemen het alleen geen cica-crème.
Cica-crèmes werden de hoekstenen van het beroemde K-beauty ritueel, vanwege de kalmerende effecten. Westerse schoonheidsmerken beweren nu dat dit hét nieuwste schoonheidsingrediënt is. Is Centella Asiatica deze hype waard?