Dikalium
Glycyrrhizate

SOURCE

Is een ingrediënt dat afgeleid wordt van zoethoutwortelextract

ZIT IN

  • Micellar Gentle Lip & Eye Remover
  • Hyaluron Complex 65% Ampoule

Dikalium Glycyrrhizaat is een ingrediënt dat afgeleid wordt van zoethoutwortelextract. Het wordt gebruikt in formules van cosmetica en huidverzorgingsproducten. Het wordt primair gebruikt om de huid te verzorgen, het helpt bij het kalmeren van de geïrriteerde of ontstoken huid en verbetert de structuur en het gevoel van de huid.

  • Het goede: Dikalium Glycyrrhizaat helpt de huid verzorging, kalmeert geïrriteerde huid en verbetert de structuur van formules.

  • Het minder goede: Dikalim Glycyrrhizaat wordt niet goed geabsorbeerd door de huid. Het veroorzaakt geen gevoeligheid of irritatie.
  • Synergetische ingrediënten: Werkt goed met de meeste ingrediënten.
  • Let op: Houd andere toepassingen in de gaten.

WHAT IT DOES

In cosmetica en huidverzorgingsproducten wordt Dikalium Glycyrrhizaat gebruikt vanwege de verzorgende en kalmerende eigenschappen. Het wordt ook gebruikt als emulgator en gelvormend middel om de structuur en het gevoel van een product te verbeteren.

Verzorgend

Dikalium Glycyrrhizaat is een verzorgend ingrediënt dat het uiterlijk van een droge of beschadigde huid kan verbeteren door schilfering te verminderen en soepelheid terug te brengen.

Kalmerend

Dikalium Glycyrrhizaat heeft een kalmerend effect op de huid en helpt ontstekingen te verlichten. Klinische onderzoeken wijzen uit de Dikalium Glycyrrhizaat een effectieve behandeling is tegen atopische dermatitis of eczeem, vanwege de mogelijkheid om irritatie en roodheid te verminderen.

Hydraterend

Dikalium Glycyrrhizaat wordt ook gelinkt met het behoud van het niveau hyaluronzuur in de huid. Hyaluronzuur is het belangrijkste ingrediënt dat betrokken is bij de hydratatie van de huid. Een molecuul hyaluronzuur kan tot 1.000 keer zijn gewicht aan watermoleculen vasthouden. Dikalium Glycyrrhizaat houdt de huid gehydrateerd en jeugdig door hyaluronzuur op te slaan in de huid. Deze eigenschap van Dikalium Glycyrrhizaat is nog niet goed onderzocht.

Structuur

Tot slot functioneert Dikalium Glycyrrhizaat als een emulgator en gelvormend ingrediënt in cosmetica en huidverzorgingsproducten. Emulgators zijn nodig in producten die ingrediënten op zowel water- als oliebasis bevatten. Een emulgator kan toegevoegd worden om ervoor te zorgen dat deze twee typen ingrediënten gemengd blijven. Emulgators verbeteren de consistentie van een product, waardoor de voordelen van een product gelijkmatig verdeeld worden.

QUESTIONS

Wat is Dikalium Glycyrrhizate?

Dikalium Glycyrrhizaat is het dikaliumzout van glycyrrhizinezuur, ook bekend als glycyrrhizine, een belangrijk bestanddeel in zoethoutwortelextract. Zoethout is de wortel van de plant Glycyrrhiza Glabra, afkomstig uit Zuid-Europa en delen van Azië (zoals India). De plant maakt lange bloemen die paars tot bleek witachtig blauw zijn. Glycyrrhizine is het centrale, zoet smakende deel van de Glycyrrhiza Glabra. Het wordt gebruikt in snoep of als zoetstof en is 30-50 keer zoeter dan suiker.
Zoethoutwrtelextract wordt ook al duizenden jaren gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Het wordt gebruikt in traditionele Chinese medicijnen, vanwege de kalmerende en slijmoplossende eigenschappen. Het verwijdert slijm uit de luchtwegen. Veel van de gezondheidsvoordelen van zoethout zijn afkomstig van Glycyrrhizine. Dit kan een reden zijn waarom Dikalium Glycyrrhizaat nu als verzachtend ingrediënt in huidverzorgingsproducten wordt gebruikt.