Glutathion

SOURCE

Glutathion is een antioxidant die bijna in elke cel van het lichaam voor komt

ZIT IN

  • Derma Max Brightening Serum

Glutathion is een tripeptide bestaande uit drie aminozuren (cysteïne, glutaminezuur en glycine). Glutathion is een antioxidant die bijna in elke cel van het lichaam voor komt. Het speelt een rol bij de ontgifting van medicijnen en xenobiotica. Glutathion wordt ook oraal genomen, er zijn enkele onderzoeken gedaan naar de invloed van deze stof in de huidverzorging.
Glutathion gedraagt zich als een antioxidant (ruimt vrije radicalen op) en als ontgifter. Glutathion is ook belangrijk als cofactor voor het enzym Glutathionperoxidase, bij de opname van aminozuren en bij de synthese van leukotriënen. Glutathion is ook betrokken bij de formatie en de instandhouding van disulfidebindingen in eiwitten en bij het transport van aminozuren door celmembranen.

Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Derma Max Brightening Serum

53.00

WHAT IT DOES

Glutathion wordt gezien als een verhelderende en anti-aging verbinding, omdat het antioxiderende eigenschappen heeft.

Glutathion als verlichtend middel

Glutathion (GSH) remt de melanogenese door de activiteit van tyrosinase te onderdrukken, en orale toediening van GSH bij mensen vermindert de productie van melanine in de huid.
GSH is, in waterige oplossing, zeer onstabiel en gemakkelijk ontleed. Hierdoor zijn er geen resultaten van verlichtende effecten van GSH in topische formules. Geoxideerde Glutathion (GSSG) is minder vatbaar voor ontleding in waterige oplossing, en is geschikt voor gebruik in vloeibare vorm. GSSG wordt gemakkelijk gereduceerd tot GSH in het lichaam, door middel van glutathionreductase. Recent onderzoek geeft aan de GSSG een krachtig middel is en dat het de huid lichter kan maken en de conditie van de huid kan verbeteren. Er wordt gespeculeerd dat deze effecten van GSSG ten minste gedeeltelijk toe te schrijven zijn aan de anti-aging werking van GSH, omdat GSSG wordt geconverteerd naar GSH in de huid. De werking van deze verheldering is nog niet compleet begrepen.
Een recenter overzicht van de werkzaamheid van deze depigmenterende effecten van Glutathion wijst uit dat de werkzaamheid (vooral op lange termijn) twijfelachtig blijft, ondanks dat de veiligheid van topische en orale GSH goed lijkt te zijn.

Glutathion als anti-verouderende stof

Een ander onderzoek wijst uit dat orale Glutathion (250 mg/d), zowel in gereduceerde als geoxideerde vorm, verschillende voordelige effecten heeft op de huid en tegen veroudering werkt. In ieder geval is dit zo bij vrouwen van gemiddelde leeftijd.

QUESTIONS

Is Glutathion veilig voor de huid?

Glutathion wordt gezien als een ingrediënt met laag risico en kan veilig gebruikt worden in huidverzorgingsproducten.

Conclusie

Glutathion is een tripeptide bestaande uit drie aminozuren (cysteïne, glutaminezuur en glycine). Glutathion is een antioxidant die bijna in elke cel van het lichaam voor komt. Geoxideerde Glutathion (GSSG) kan helpen met het depigmenteren van de huid en het verbeteren van de conditie van de huid. Gebruik van GSSG op de huid verlicht de huidskleur en verbetert de conditie van de huid bij gezonde vrouwen. Hoewel orale en topische GSH veilig gebruikt kan worden, zijn de effecten (vooral op lange termijn) twijfelachtig. Glutathion wordt gezien als een ingrediënt met laag risico in de huidverzorging.