Kamille Recutita (Matricaria) Bloemenextract

SOURCE

Bloemen van de Kamille Recutita (Marticaria) plant

ZIT IN

  • Chamomile Complex 70% Ampoule

Kamille Recutita (Matricaria) Bloemenextract is een extract van de bloemen van de Kamille Recutita (Marticaria) plant, ook wel bekend als de Duitse Kamille. Er zijn twee grote varianten van de Kamille: de Romeinse Kamille (Anthemis Nobilis) en de Duitse Kamille (Kamille Recutita (Matricaria).
Vergeleken met de Romeinse Kamille bevat de Duitse Kamille een hogere concentratie van actieve ingrediënten die ontstekingsremmende werking hebben, namelijk de terpenoïden Chamazuleen en α-bisabolol (ook bekend als Levemenol).
Hierdoor is er veel onderzoek op het gebied van huidverzorging gedaan naar de Duitse Kamille.

WHAT IT DOES

Ontstekingsremmend

α-bisabolol werkt ontstekingsremmend en zit in grote hoeveelheden in de Duitse Kamille. Hierdoor lijkt het op een etherische olie. De ontstekingsremmende effecten van Kamille is onderwerp geweest van een ander onderzoek.

Geneest wonden

In een 5 daags onderzoek van behandeling met kamille bleek dat dieren die met Kamille behandeld werden een veel snellere wondgenezing hadden dan dieren die met corticosteroïden behandeld werden. De conclusie was dat Kamille wonden sneller geneest dan corticosteroïden.

Vermindering van fotoschade

Van Kamille-extract wordt gedacht dat het fotoschade en jeuk vermindert.

Natuurlijke vochtinbrengende crème

Kamille hydrateert.

QUESTIONS

Kan ik Kamille Recutita (Matricaria) Bloemenextract veilig op mijn huid gebruiken?

Kamille Recutita (Matricaria) Bloemenextract werd lange tijd gezien als onschadelijk ingrediënt in cosmetische formules en blijkt extreem veilig en zonder bijwerkingen gebruikt te kunnen worden. Er zijn wel rapporten over Bisabolol, een ingrediënt van Kamille. Dit heeft bij sommige mensen dermatitis veroorzaakt.

Conclusie

Kamille Recutita (Matricaria) Bloemenextract is een extract van de bloemen van de Kamille Recutita (Matricaria) plant. Het wordt vaak gebruikt in formules van huidverzorgingsproducten, vanwege de kalmerende en ontstekingsremmende effecten. Het geneest wonden sneller en hydrateert de huid op een natuurlijke manier. Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor dit extract.