Macadamianoot
Zaadolie

SOURCE

Macadamianoten

ZIT IN

  • Derma Regener Moisturizer
  • Derma Max Brightening Cream

Flavonoïden, antioxidanten en de juiste balans vetzuren: dit zijn een aantal van de vele voordelen op het gebied van anti-aging van macadamianoot zaadolie.
De olie van macadamianoten is vergelijkbaar met de natuurlijke talg van de huid en hydrateert zonder de poriën te verstoppen. Deze anti-aging olie absorbeert, kalmeert, hydrateert en helpt om littekens, verbranding door de zon en droge vlekken te verminderen voor die frisse, stevige uitstraling waar we allemaal naar op zoek zijn.

Macadamianoot zaadolie zit vol met antioxidanten en heeft veel andere voordelen voor het welbevinden. Het gaat de vrije radicalen tegen die oxidatieve schade veroorzaken. Oxidatieve schade breekt de beschermende huidlaag af waardoor de huid sneller veroudert en ziek wordt.

Macadamianoot zaadolie is ook een goede bron van Palmitoleïnezuur (omega-7), wat ook een krachtige antioxidant is die gezonde celmembranen stimuleert, de huid hydrateert en de helingsprocessen versnelt.
Laten we inzoomen op de voordelen van macadamianoot zaadolie en waarom deze elixer nuttig is in de huidverzorging.

WHAT IT DOES


ANTI-AGING VOORDELEN VAN MACADAMIANOOT ZAADOLIE
Sommige mensen zeggen dat macadamianoot zaadolie de koning van de schoonheidsproducten is. Hieronder vind je zes redenen waarom je macadamianoot zaadolie moet gebruiken

Het verstopt de poriën niet

Macadamianoot zaadolie lijkt op natuurlijk talg, dus er is al een aangeboren affiniteit met de opperhuid. Het is niet-comedogeen, en verstopt de poriën dus niet.

Hypoallergeen

Macadamianoot zaadolie is hypoallergeen. Het irriteert de gevoelige huid dus niet, en het verstopt de poriën niet.

Hydraterend

Macadamianoot zaadolie is licht, niet vet en goed absorberend. Het hydrateert en is uitstekend voor een droge, verouderde huid die minder natuurlijke talg produceert.

Antioxidanten

Macadamianoot zaadolie bevat vitamine E, wat een antioxidant EN een essentiële voedingsstof is. Vitamine E neutraliseert vrije radicalen. Hierdoor wordt de huid beschermd. Ook transporteert het voedingsstoffen en water door het lichaam heen. Het hydrateert en heelt.

Kalmerend

Macadamianoot zaadolie bevat fytosterolen. Dit zijn plantaardige stoffen vol met ontstekingsremmende eigenschappen, volgens het Linus Pauling Institute van de Oregon State University. Ze assisteren overal bij, van de gezondheid van de huid, tot het hart, tot kanker. Ze verlagen ook het cholesterol. Oude diëten bevatten veel fytosterolen. Het huidige Westerse dieet niet. In de huidverzorging worden fytosterolen gebruikt om jeuk en roodheid te kalmeren.

Vernieuwing

Macadamianoot zaadolie bevat squalaan en omega-9 oliezuur. Samen assisteren zij de celvernieuwing terwijl ze hydrateren en verzachten. Squalaan is licht en wordt goed geabsorbeerd. Het is een krachtige hydratatie voor de huid. Squalaan kan ook in geïsoleerde vorm gebruikt worden, op alle typen huid (zelfs de huid die gevoelig is voor acné of de vette huid).

HET BELANG VAN DE ESSENTIËLE VETZUREN UIT MACADAMIANOOT ZAADOLIE TEGEN VEROUDERING

Vetzuren zijn van vitaal belang bij een goede vochtinbrengende crème. Het woord ‘hydratatie’ is je beste vriend tegen veroudering. Het is zelfs aangetoond dat plaatselijke toepassing zweren op de huid voorkomt.

We zijn allemaal geboren met een natuurlijke huidbarrière. Deze barrière hydrateert, houdt de huid soepel en jeugdig. De antioxidant beschermt tegen stress uit de omgeving, die de barrière verslechteren. Daardoor is de huid minder goed gehydrateerd, en wordt deze droog en schilferig. Allergenen, bacteriën en andere stoffen kunnen dan makkelijker in de huid terecht komen. Dit leidt tot jeuk, infectie, ontstekingen en verdere afbraak van deze beschermende barrière.

Macadamianoot zaadolie zit vol met essentiële vetzuren zoals omega 9 oliezuur. Dit hydrateert en helpt de talgproductie bij een vette huid. Ook creëert het een de natuurlijke bescherming.
Macadamianoot zaadolie bevat oom omega 7 (palmitoleïnezuur). Dit is goed voor de genezing van wonden, krassen en brandwonden. Omega 9 verzacht en kalmeert ook.

HOE PROBIOTICA DE HUID BESCHERMEN

Probiotica zijn micro-organismen die in en rondom onze lichamen leven. We hebben allemaal een eigen assortiment, dat ons microbioom genoemd wordt. Dit zijn de “goede” en de “slechte”. Een gezonde balans geeft ons een goed welzijn. We associëren het microbioom met de darm, maar onderzoekers hebben ontdekt dat de huid ook een gespecialiseerd microbioom heeft.
Als het microbioom van de huid in balans is, dan is onze tint jeugdig en stevig. Antioxidanten beschermen de huidbarrière, die goed gehydrateerd wordt. Fijne lijntjes en rimpels worden verminderd. De gevoelige, geïrriteerde huid is kalmer. Droogheid, en dat bijbehorende strakke, ongemakkelijke gevoel, wordt geëlimineerd.
Probiotica werken synergetisch met andere huidverzorgingsingrediënten. Ze creëren meer “goed spul”, zoals hyaluronzuur, peptiden, vitaminen en ceramiden. Probiotica zijn het ultieme anti-aging ingrediënt. Ze hydrateren, beschermen en helen. Daardoor wordt de huid stralend en levendig en worden rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar.

NIET-COMEDOGENE VOORDELEN VAN MACADAMIANOOT ZAADOLIE

Als iets niet-comedogeen is, dan betekent dit dat het geen puitjes en plekken veroorzaakt. Er is zelfs een comedogene schaal: macadamianoot zaadolie scoort 2 van de 5. Dit is laag. Letterlijk betekent dit, dat het ‘geen puistjes veroorzaakt bij de meeste mensen’.
Op het eerste gezicht kun je jezelf afvragen hoe iets zowel een olie als niet-comedogeen kan zijn. In het geval van macadamianoot zaadolie bevat de olie de juiste balans essentiële vetzuren, dus alleen het goede wordt benadrukt.

EEN PAAR WORDEN OVER DRAAGOLIE

Als je weleens een massage gehad hebt, dan heb je de masseuse vast weleens gehoord over ‘draagolie’. Macadamianoot zaadolie is een draagolie. Dit betekent precies hoe het klinkt, het ‘draagt’ voedingsstoffen en andere geweldige ingrediënten de huid in. Deze voedingsstoffen worden dan beter geabsorbeerd.
Dit is belangrijk tegen veroudering omdat je deze voedingsstoffen dan sowieso binnenkrijgt. Draagoliën zijn vaak afgeleid van noten en zaden, zoals amandel- of macadamianoot zaadolie. Ze kunnen los, of samen met een andere olie gebruikt worden. Ze ruiken licht en worden vaak in huidverzorgingsproducten gebruikt.

DIEET MACADAMIANOOT ZAADOLIE: ANTIOXIDANTEN!

Hydratatie! Anti-aging effecten!

Schoonheid komt van binnenuit, onze huid is de spiegel van ons innerlijke welzijn. Onthoud ook dat de huid het grootste orgaan is, maar door het lichaam vaak niet wordt gezien als het meest belangrijke orgaan. Als de voedingsstoffen naar andere, meer vitale organen worden gestuurd, dan blijft er misschien weinig over voor de huid. Neem een ‘verzekering’ en zorg ervoor dat er genoeg voedingsstoffen overblijven voor de huid.
Voedsel dat veel vet bevat heeft vaak een slechte naam, maar er bestaat ook zoiets als gezonde vetzuren (zoals noten en zaden). Zij hebben veel goede eigenschappen. Dit kun je van noten verwachten:

  • Ze zijn een rijke bron van vitamine A, ijzer, eiwit, thiamine, riboflavine, niacine en folaten. Mineralen bevatten koper, calcium, fosfor, kalium, selenium en magnesium. Macadamianoten bevatten antioxidanten zoals polyfenolen, aminozuren en flavonen.
  • Helpt de cardiovasculaire gezondheid en verlaagt de bloeddruk omdat ze rijk zijn aan vezels en mineralen zoals magnesium en kalium. We moeten ook benoemen dat het veel voordelige vetzuren bevat. Omega-3 en omega-6 vetzuren zijn goed uitgebalanceerd.

De grote hoeveelheid oliezuur (omega-6 vetzuur) helpt om het cholesterol gehalte opnieuw in evenwicht te brengen en verlaagt het niveau van triglyceriden (vet in het bloed). Triglyceriden verstoppen slagaders en verhogen het risico op atherosclerose, hartaanvallen en beroertes. Het zijn ook goede bronnen van calcium, magnesium en kalium.

  • Ondersteunt de gezondheid van de darmen. Zowel oplosbare als onoplosbare vezels verwijderen gifstoffen en helpen bij de spijsvertering.
  • Vermindert ontstekingen.

Macadamianoot zaadolie vermindert stress, geeft het immuunsysteem een boost, helpt de breinfunctie, geeft energie, verbetert het metabolisme en kan helpen bij afvallen of aankomen. Maar, het houdt ons vooral jong! Gebruik de olie dus niet alleen op het lichaam, maar eet het ook om het meeste uit de voordelen te halen!

VOORDELEN VAN MACADAMIANOOT ZAADOLIE VOOR DE HUID:

Anti-aging, hydratatie en algemeen welzijn

Macadamianoot zaadolie heeft vele voordelen voor de huid. Gebruik het om het gezicht en de huid te reinigen, te hydrateren en je wallen mee te behandelen. Omdat het natuurlijk, puur en niet-comedogeen is, hydrateert macadamianoot zaadolie de huid zonder de poriën te verstoppen en breakouts te veroorzaken.
Macadamianoot zaadolie is een heel capabel ingrediënt tegen veroudering, vol antioxidanten, essentiële vetzuren en andere voedingsstoffen die de huid hydrateren, voeden en beschermen.