Madecassoside
MADEWHITE

SOURCE

Madecassoside is één van de primaire en meest actieve verbindingen in Centella Asiatica

ZIT IN

  • Derma Max Brightening Serum
  • Derma Max Brightening Cream
  • Premium Active Revival Essence
  • Premium Active Botol Ampoule


Waarschijnlijk heb je nog nooit van Madecassoside gehoord, maar ken je Centella Asiatica wel. Centella Asiatica staat ook wel bekend als Tijgergras of Gotu Kola. Deze medicinale plant is een sterk in het kalmeren van de huid en zit vaak in cica-crèmes. Madecassoside is één van de primaire en meest actieve verbindingen in Centella Asiatica. In tegenstelling tot Centella Asiatica is Madecassoside een vrij nieuw ingrediënt in deze industrie. Toch zijn er genoeg effecten op de huid (van kalmerende eigenschappen tot antioxiderende en hydraterende eigenschappen) dat dermatologen dit een interessante stof vinden.

  • Type ingrediënt: Antioxidant en ontstekingsremmend.
  • Belangrijkste voordelen: Vermindert vrije radicalen, gaat ontstekingen tegen en verbetert de hydratatie van de huid.
  • Wie moet het gebruiken? Volgens Chang heeft Madecassoside voordelen voor de ontstoken huid, een huid die last heeft van acné en een huid die door licht beschadigd is.
  • Hoe vaak mag je het gebruiken? Zo vaak als nodig, maar het is zacht genoeg om tweemaal per dag gebruikt te kunnen worden.
  • Werkt goed met: De antioxiderende werking wordt beter als het samen met vitamine C gebruikt wordt. Ook de combinatie met hyaluronzuur kan de hydraterende effecten verbeteren, stelt Obioha.
  • Niet gebruiken met: Er is geen ingrediënt bekend die negatief reageert op Madecassoside. In feite kan het zelfs gecombineerd worden met potentieel irriterende stoffen, vanwege de kalmerende effecten van Madecassoside, merkt Obioha op.

WHAT IT DOES

Als eerste is het belangrijk om te vertellen dat alle dermatologen die we gesproken hebben het erover eens zijn dat er meer onderzoek gedaan moet worden naar het de voordelen van Madecassoside voor de huid, om deze voordelen te kunnen bevestigen. Dat gezegd hebbende, is de lijst met mogelijkheden uitgebreid:

Ontstekingsremmend

‘Kleine, voorlopige onderzoeken suggereren dat Madecassoside cytokines (inflammatoire cellulaire boodschappers) kan afremmen, inclusief diegene die geactiveerd worden tijdens een uitbarsting van acné,’ legt Bowe uit. Ze zegt ook dat ze daarom voorziet dat dit een heilzaam ingrediënt is. Niet alleen voor mensen met een droge of gevoelige huid, maar ook voor mensen die vaak last hebben van acné.

Antioxiderend

Madecassoside vermindert schade aan de huid veroorzaakt door vrije radicalen als gevolg van bijvoorbeeld blootstelling aan UV-straling of vervuiling.

Hydraterend

Onderzoeken van laboratoria wijzen uit dat Madecassoside de productie van hyaluronzuur kan verbeteren, laat Bowe weten.

Anti-aging voordelen

Volgens Chang wijzen onderzoeken in laboratoria uit dat Madecassoside de collageensynthese verbetert. Daarnaast werkt het, vanwege de antioxiderende eigenschappen, synergetisch met vitamine C, een stof die bewezen werkt tegen veroudering. ‘Eén klein klinisch onderzoek met 20 vrouwelijke patiënten laat ons zien dat het topisch gebruik van vitamine C en Madecassoside na zes maanden resulteerde in een verbetering van de rimpels, de stevigheid en structuur van de huid, en de hydratatie,’ zegt ze.

QUESTIONS

Wat is Madecassoside?

Zoals hierboven al vermeld staat, is het een superstof gevonden in Centella Asiatica, het populairdere ingrediënt, bekend vanwege de uitstekende kalmerende effecten en de effecten op wondgenezing.
‘Madecassoside is rijk aan aminozuren, bètacaroteen, vetzuren en fytochemicaliën,’ legt Obioha uit. Hierdoor kan het geweldige dingen voor de huid doen.

Bijwerkingen van Madecassoside

Hoewel de stof vaak goed wordt verdragen, is er altijd een risico op een irritatie of allergische reactie. Obioha raadt aan om een kleine test uit te voeren op de binnenkant van je onderarm. Als je hier twee weken lang Madecassoside op gebruikt en geen reactie ziet, dan kun je het veilig op je gezicht gebruiken.