Natrium
PCA

SOURCE

Afgeleid van oliën, planten en fruit

ZIT IN

  • Refreshing gel cleanser
  • Moisture Max Cleansing Foam
  • Moisture Max Aqua Mist
  • Hyaluron Complex 65% Ampoule
  • Derma Regener Cell Cream

De natuur geeft ons een breed scala aan heilzame huidverzorgingsingrediënten. Natrium PCA is daar één van. Een hydraterend ingrediënt dat vocht aanvult in de huid en jouw huid en haar op verschillende manieren kan helpen.

Dus, als je op zoek bent naar een natuurlijk ingrediënt dat wonderen doet: Natrium PCA is het antwoord. Lees verder om meer te weten te komen over de vele voordelen van Natrium PCA.

WHAT IT DOES

Hydraterende eigenschappen

Door zijn hygroscopische aard kan Natrium PCA vocht uit de omringende lucht aantrekken en de juiste hydratatie van huid en haar behouden. Natrium PCA draagt ook bij aan je natuurlijke vochtinbrengende factor (NMF) dat bestaat uit componenten zoals melkzuur, suiker, aminozuren en eiwitten. Deze natuurlijke lipiden behouden de gezondheid en hydratatie van de huid. Jouw huid ziet er soepel en gehydrateerd uit, door de gezonde opperhuid.
Huidverzorgingsproducten bevatten een lage concentratie Natrium PCA (1-2.5%). Het trekt effectief de opperhuid in en geeft de voordelen door aan de binnenste huidlagen. Onderzoeken wijzen uit dat 2% Natrium PCA in jouw huidverzorgingsproducten een droge huid zichtbaar kan hydrateren.

Behandelt eczeem

Eczeem is een huidconditie die gekenmerkt wordt door ontstekingen, irritaties en schilfering van de huid. Een pilotstudie onderzocht de rol van ontstekingsremmers bij licht tot ernstig eczeem. Er werd geconcludeerd dat Natrium PCA, in combinatie met andere beschermende componenten, effectieve resultaten bracht. Het hielp de symptomen van eczeem, zoals ontsteking, roodheid en jeuk, verminderen. Het verbeterde ook het uiterlijk van de huid. Na 2 weken regelmatig gebruik werden de symptomen 79% verminderd en het hydratatieniveau met 44% verbeterd.

Beschermt de barrière van de huid

Natrium PCA is een belangrijk ingrediënt bij het uitvoeren van de taken van het intracellulaire gebied van de huid. Het voorkomt dat de huidcellen water verliezen en beschermt daardoor de barrière van de huid. Natrium PCA helpt bij de vorming van de intercellulaire lipiden die jouw cellen bij elkaar houden en onderling verbonden houden.
Het houdt de buitenste laag van jouw huid gezond. Natrium PCA voorkomt vochtverlies en vermindert het risico op een aanval van allergenen en bacteriën.

Anti-aging kwaliteiten

Het natuurlijke niveau Natrium PCA in jouw huid wordt minder naarmate je ouder wordt. Huidverzorgingsproducten met Natrium PCA kunnen dit tekort aanvullen. Omdat het goed absorbeert in water, absorbeert het ook water uit de omgeving en tijdens het douchen. Dit water wordt opgeslagen in de huid, waardoor de huid er vol, jong en gehydrateerd uitziet.

Vermindert ontstekingen

Natrium PCA werkt goed tegen ontstekingen van de huid. Het beschermt de delicate microflora, een aantal bacteriën die zich in jouw lichaam bevinden. Als jouw lichaam blootgesteld wordt aan een ziekteverwekker of giftige stof, dan zorgt de microflora voor de eerste bescherming. Het stuurt ons immuunsysteem aan en helpt specifiek bij het voorkomen en controleren van ontstekingen.

Haarverzorging

Natrium PCA wordt ook gebruikt in haarverzorgingsproducten. Het maakt het haar soepel en glad. Het vermindert de kans op beschadiging aan het haar en controleert haaruitval door de hoofdhuid te hydrateren. Als het haar droog geworden is door een chemische behandeling, dan kunnen haarverzorgingsproducten met Natrium PCA helpen.

QUESTIONS

Wat is Natrium PCA?

Natrium PCA is een natuurlijk hydraterend middel, afgeleid van oliën, planten en fruit. Het is de natriumzout versie van PyrrolidonCarbonzuur (PCA), ook wel bekend als Pyroglutaminezuur. Het is in de volksmond ook bekend als aminozuur proline, de basis van alle eiwitten. De zoutvorm van de moleculen van Natrium PCA maken het oplosbaar in water.
Natrium PCA is een bevochtigingsmiddel dat van nature aanwezig is in de huid. Het wordt ook gebruikt in verschillende huid- en haarverzorgingsproducten. Bevochtigingsmiddelen behouden het juiste niveau hydratatie in de huid. Ze trekken waterdruppels aan uit de omringende lucht en slaan deze op in de buitenste laag van de huid, waardoor het er gehydrateerd uitziet.
Natrium PCA is een natuurlijk ingrediënt maar kan ook synthetisch gecreëerd worden. Het gebruik van Natrium PCA kan variëren, afhankelijk van de extractiebron.

Hoe gebruik je Natrium PCA?

Natrium PCA werkt als hydraterend element voor jouw huid. Het wordt daarom in veel haar- en huidverzorgingsproducten gebruikt, zoals serums, gels, crèmes, lotions en shampoos. Veel make-up merken gebruiken Natrium PCA in hun lippenstiften en foundations. De concentratie ligt vaak tussen de 0.2 en 40%. Volg altijd de instructies op de verpakking van het product.

Natrium PCA vs. hyaluronzuur

Hyaluronzuur is het belangrijkste ingrediënt van veel huidverzorgingsproducten. Dit komt vanwege de hydraterende eigenschappen. Natrium PCA heeft dezelfde eigenschappen als hyaluronzuur en verbetert het uiterlijk van een uitgedroogde, doffe huid. Het zou van PCA maakt de moleculen oplosbaar in water. Zo zijn ze een effectief bevochtigingsmiddel voor jouw huid.
Zowel Natrium PCA als hyaluronzuur zijn bevochtigingsmiddelen. Het enige verschil is de kwaliteit van deze functie. Hyaluronzuur houdt 100 keer zijn gewicht in water vast en Natrium PCA kan tot 250 keer zijn gewicht in water vasthouden. Dit is de belangrijkste reden dat veel huidverzorgingsmerken beide ingrediënten in hun formules gebruiken.
Natrium PCA wordt beschouwd als minimaal 1,5 keer effectiever dan gylcerine en tweemaal zo krachtig als propyleen glycol.

Bijwerkingen & risico’s van Natrium PCA

Het expertpanel van EWG (Environmental Working Group) beoordeelde de veiligheid van Natrium PCA. Het scoorde 1/10 vanwege het lage risico. Volgens de EWG is het risico op kanker, reproductietoxiciteit en immunotoxiciteit van Natrium PCA nul.
Een andere beoordeling, door cosmetische experts, verklaarde Natrium PCA als veilig voor gebruik in huidverzorgingsproducten. Na een aantal klinische testen concludeerden ze dat het een niet-sensibiliserend ingrediënt is dat geen huidirritatie veroorzaakt.
Ondanks de huidvriendelijkheid van Natrium PCA, kan het beter niet gebruikt worden in producten die ook nitroserende stoffen bevatten. In aanwezigheid van nitroserende chemicaliën en licht/warmte, kan Natrium PCA afbreken en kan het kankerverwekkende nitrosaminen ontstaan. Verder zijn er geen klachten of bijwerkingen van Natrium PCA.

Afsluiting

Natrium PCA heeft verschillende doelen en biedt een groot aantal voordelen. Het veroorzaakt geen irritaties en heeft geen schadelijk effect op de huid. Hoewel dit een wonder ingrediënt uit de natuur is, moet je wel overwegen of het bij jouw huid past of niet.