Pepermuntolie

SOURCE

Mentha Pepireta plant

ZIT IN

  • Refreshing Cleansing Milk
  • Refreshing Cleansing Gel
  • Vitamin-C Complex 50% Ampoule

Pepermuntolie wordt toegepast om farmaceutische producten op smaak te brengen, en voor de meest orale preparaten (tandpasta, tandcrèmes en mondwaters). De plant wordt ook gebruikt als smaakstof in zoetwaren, drop tegen het hoesten, kauwgom en sommige alcoholische likeuren.

WHAT IT DOES

Pepermuntolie wordt tegenwoordig veel gebruikt in cosmetische formules, als geurstof, maar ook als denatureringsmiddel./span>

Antimicrobiële eigenschappen

Pepermunt heeft sterke antimicrobiële en antivirale eigenschappen. De antibacteriële werking is waargenomen voor de verschillende soorten mentha-olie en komt door de fenolische verbindingen, zoals Menthol en Carvacrol.

Antioxiderende eigenschappen

Pepermuntolie werkt antioxiderend en antitumoraal. In een onderzoek vertoont de etherische olie van M. Piperita ook de hoogste OH-antioxiderende werking. De vorming van OH-radicalen in de Fenton-reactie werd met 24% verminderd (pure olie). Volgens de GC-MS en TLC (beide bot-blot-technieken) waren de krachtigste verbindingen monoterpeenketonen (Menthon en Isomenthon).

Anti-allergene eigenschappen

Van pepermunt is ook bekend dat het anti-allergene eigenschappen heeft.

Er is ook bewijs dat het gebruik van Pepermuntolie in huidverzorgingsproducten de penetratie van andere ingrediënten kan bevorderen.

QUESTIONS

Wat is Pepermuntolie?

Pepermuntolie wordt verkregen uit de Mentha Pepireta plant.

Pepermuntolie bestaat voornamelijk uit Menthol en Menthon. Daarnaast bevat het ook nog Pelugone, Carvacrol, Menthofuran en Limone. Pepermuntolie wordt gebruikt vanwege zijn etherische oliën en vooral vanwege de belangrijkste bestanddelen, Menthol en Menthon.

Verschillende delen van planten, zoals bladeren, bloemen en stengels van dit geslacht worden veel gebruikt in de kruidengeneeskunde, thee of als toevoeging in kruidenmengsels voor verschillende voedingsmiddelen, als aroma en als smaakmaker.

Kan ik Pepermuntolie veilig op mijn huid gebruiken?

In een veiligheidsrapport wordt Pepermuntolie als veilig beschouwd. De hoeveelheid Pulegone in Pepermuntolie mag niet hoger zijn dan 1%. Er werd geconcludeerd dat Pepermuntolie, Pepermuntextract, Pepermuntbladeren en Pepermuntwater veilig in huidverzorgingsproducten gebruikt kunnen worden.

Conclusie

Pepermuntolie wordt gewonnen uit de Mentha Piperita plant. Het wordt tegenwoordig gebruikt in huidverzorgingsproducten als geur, maar eerder ook als denatureringsmiddel.

Pepermuntolie heeft antimicrobiële, antioxiderende en anti-allergene eigenschappen. Er is ook bewijs dat het gebruik van Pepermuntolie in huidverzorgingsproducten de penetratie van andere stoffen kan verbeteren. Het wordt als veilig beschouwd voor de huid, in bepaalde concentratie.