Propolis
SOURCE
Propolis is een harsachtige stof, een combinatie van boomsap en bijenwas.
ZIT IN
- Moisture Max Hydro Cream
Propolis is een harsachtige stof, een combinatie van boomsap en bijenwas. Het wordt gemaakt door bijen om honingraatspleten op te vullen als bescherming. In schoonheidsproducten wordt het gebruikt om verschillende huidaandoeningen te behandelen, zoals acné.
WHAT IT DOES
Antibacterieel, schimmelwereld, antiviraal
Propolis staat bekend vanwege de mogelijkheid om veel krachtige bacteriën te verslaan. Sommige onderzoeken concluderen dat Propolis zo effectief is omdat het rijk is aan flavonoïden (je weet wel, dezelfde antioxidant die ook in koffie zit).
Kalmerend
vanwege de helende eigenschappen is Propolis geweldig tegen verbranding door de zon. Het verlicht en versnelt het herstelproces.
Gaat vrije radicalen tegen
Propolis bevat ook antioxidanten, die ervoor zorgen dat vrije radicalen (die je tegenwoordig elke dag tegenkomt door de verontreinigende stoffen en blootstelling aan de zon, zelfs als je een zonnebrand gebruikt) geen schade kunnen aanrichten in de cellen.
Maakt zachter en gladder
omdat Propolis zo’n krachtige helende stof is, regenereert hij de huid snel waardoor de structuur gladder en soepeler wordt.
Hydraterend
ja, het hydrateert zelfs zonder een vette waas achter te laten.
Olieproductie in balans brengen
overactieve talgklieren kunnen ook door de bijen worden geholpen. Bedankt bijen!
QUESTIONS
Hoe werkt dit bij acné?
Er zijn veel verschillende oorzaken voor acné. Natuurlijk is er hormonale acné, die moeilijk aan te pakken is met het plaatselijke gebruik van middelen. Maar zelfs dan kan de nasleep van acné geholpen worden door Propolis. Voor bacteriële acné kan Propolis een grote bijdrage leveren, zowel aan het voorkomen ervan als het herstel van deze problemen.
Laten we beginnen met het voorkomen. Bacteriële acné wordt veroorzaakt door een kleine microbe die gedijt in de poriën van de huid, in de buurt van een talgklier. Dit type bacteriën veroorzaakt een immuunrespons. Dit resulteert in ontstekingen, roodheid en acné. Omdat Propolis antiseptisch is, kan dit ingrediënt actief helpen bij het bestrijden van de bacteriën die acné veroorzaken. Ik hou van dit feitje!
Bovendien is de huid gezonder en functioneert hij meer optimaal (vecht zelf bijvoorbeeld beter tegen bacteriën) als hij goed gehydrateerd is. Propolis hydrateert, dus het helpt de huid gezonder te houden.
En tot slot kan acné gelinkt worden aan een vette huid. Overactieve talgklieren zijn regelmatig de oorzaak van acné. Het is niet zo eenvoudig dat olie tot acné leidt, iemand met een droge huid kan ook acné krijgen. Talg lijkt op lijm en vangt dode huidcellen, verontreinigende stoffen en allerlei onzuiverheden op in de poriën. Er is dus wel een relatie tussen een vette huid en acné. Propolis helpt tegen een vette huid en houdt de talgproductie onder controle. Dit is een goede zaak voor mensen met acné.
Het maakt niet uit hoe we onze huid proberen te beschermen, het lijkt wel onmogelijk in de omgeving waarin we nu leven. Er zijn zoveel verontreinigende stoffen en de zomer is intens warm. Ook al smeren we elke paar uur een SPF, ik merk dat het onvermijdelijk is om blootstelling aan de zon te voorkomen. Hier spelen antioxidanten een belangrijke rol. SPF is het lekkende fort, en als vrije radicalen dit fort binnendringen, dan staan de militaire antioxidanten ze op te wachten. Klaar om de huid te beschermen. Dit is belangrijk voor mensen die last hebben van acné. Een gezondere huid vecht beter tegen bacteriën en houdt alles meer in balans.
Laten we zeggen: hoe je het ook probeert, puistjes zullen blijven komen. Propolis helpt dan met de nasleep ervan. Vanwege zijn helende eigenschappen, helpt Propolis het herstel van littekens te versnellen en de huid te genezen.