Ulmus
Davidiana

SOURCE

Ulmus Davidiana

ZIT IN

  • Micellar Gentle Lip & Eye Remover

Ulmus Davidiana-wortelextract is een bladverliezende boom die in heel Korea groeit. In de oosterse geneeskunde worden de stengel en bast van de wortels ‘Yugeunpi’ genoemd. Het sap hiervan wordt gebruikt tegen ontstekingen van de huid. De bast van de wortels en de stam van de Ulmus Davidiana Japonica-boom worden al jarenlang in de Koreaanse geneeskunde gebruikt tegen ontstekingen.

Ulmus Davidiana is een bladverliezende loofboom uit de familie Ulmaceae. Hij wordt ook wel Lente-iep of Huisiep genoemd. De Ulmus Davidiana is een bladverliezend prieel van ongeveer 10 meter hoog. De bladeren hebben de vorm van een ellips en hebben tanden. De bast bevat flavonoïden, saponinen, tannines (3%) en een grote hoeveelheid plakkerige stoffen. De wortelschors van de Ulmus Davidiana wordt gebruikt nadat deze rond juni geschild wordt. De buitenste schil wordt bijgesneden voordat deze in het zonlicht gedroogd wordt. Het extract van de wortelschors van de Ulmus Davidiana verlicht ontstekingen. Bovendien versterkt het extract van de Ulmus Davidiana de werking van de dunne darm en het gladde spierweefsel van de blaas. Het verlicht hoest, maakt de huid strakker en werkt ontstekingsremmend. In de Koreaanse geneeskunde werd de schors gekookt en daarna ingenomen als behandeling tegen buik-of rugpijn. Daarnaast werd het toegevoegd aan een ontstekingsremmende zalf die op etterende wonden gebruikt werd.

WHAT IT DOES

Zoals het lijkt is de vijg rijk aan heilzame bestanddelen. Het consumeren en gebruik op de huid is zee waardevol. Het is rijk aan antioxidanten. Deze gaan niet alleen de schadelijke effecten van zuurstof tegen, maar bestrijden ook vrije radicalen. De oxidatieve reacties zijn zodanig dat ze het uiterlijk van het product veranderen, of het product doeltreffender kunnen maken. Als een product veel vijgen fruitextract bevat, dan wordt de stabiliteit van het product een stuk beter. Vrije radicalen beschadigen onze huid op zoveel verschillende manieren. De huid wordt dof of toont tekenen van veroudering. Als het Ficus Carica Fruitextract topisch gebruikt wordt, dan voorkomt et schade door vrije radicalen op de huid, én het heelt de schade die reeds ontstaan is. De microben zijn een andere factor die de huid problemen zoals acné en een vieze lichaamsgeur kan brengen. Vijgenextract heeft antimicrobiële eigenschappen, dus het kan de huid kalmeren, ook als deze gevoelig is voor acné. Het bevat veel suiker en polysachariden, dus het gedraagt zich als een vochtreservoir voor de huid. Het kan vocht voor de huid aantrekken en laat het niet uitdrogen. Het enzym ficine is ook een goede scrub. Het verwijdert de dode huidcellen en laat de nieuwe huidlagen zien. Hierdoor wordt de huidskleur egaler. Het extract wordt gebruikt in lichaamsverzorging, huidverzorging en haarverzorgingsproducten. Daarnaast wordt het ook gebruikt in anti-verouderende preparaten zoals serums, toners, dag- en nachtcrèmes.

QUESTIONS

Wat is Ficus Carica Fruitextract?

De vijg, of Ficus Carica, is een bloeiende plant die afkomstig is uit de Middellandse zee, of uit landen met een gematigd warm klimaat. De bladeren en het fruit worden voor medicijnen en cosmetica gebruikt. Het fruit bevat veel vezels en vitaminen en wordt wereldwijd geconsumeerd vanwege de voordelige effecten op het lichaam. De actieve stoffen zijn suikers, alkaloïden, saponinen, gom, hars, polyfenolen, anthocyanines, flavonoïden, omega vetzuren en de vitaminen A, B1, B2, B6 en C. Vijgen bevatten ook het belangrijke enzym ficine, vergelijkbaar met papaïne in papaja. Het extract is vloeibaar en geel tot lichtgeel van kleur.

Ficus Carica (vijg) Fruitextract

De natuur is wonderbaarlijk vriendelijk geweest met veel dingen die ons kunnen helpen bij het behouden en verbeteren van onze huid. Eén van die dingen zijn vijgen. Vijgen worden al duizenden jaren door mensen van over de hele wereld gegeten. Het is niet alleen heerlijk fruit maar werkt ook geweldig voor onze huid en ons lichaam. Ze bevatten veel vezels en zijn rijk aan essentiële mineralen zoals magnesium, calcium, koper, kalium en de vitaminen K en B6. Dit fruit heeft zoveel te bieden voor een klein fruit. Niet alleen onze ingewanden profiteren van vijgen, maar onze huid ook!