Vitamine K

SOURCE

Het is van nature aanwezig in voedingsmiddelen zoals groene bladgroenten, plantaardige oliën en sommige soorten fruit

ZIT IN

  • Derma Regener K Cream

In jouw zoektocht naar een jeugdige huid kan het zijn dat je vertrouwt op jouw huidverzorgingsritueel. Huidverzorgingsproducten zijn een goede start, maar steeds meer mensen gaan een stapje verder met de hulp van vitaminen. Zowel via supplementen als in huidverzorgingsproducten. Er zijn veel vitaminen die claimen de huid TLC te geven, inclusief vitamine A, C en E. En vitamine K dan? Het is zeker verstandig om te genieten van de voordelen van vitamine K. Er is zoveel informatie over te vinden, dat we ons kunnen voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Lees dan snel verder!

WHAT IT DOES

Dus, waar is vitamine K nou goed voor? Waarom moet je groene bladgroenten eten? Naast de bovengenoemde voordelen heeft vitamine K ook een paar voordelen voor de huid. Hieronder vind je de meest noemenswaardige voordelen.

Huid veroudering

Vitamine K kan, in combinatie met andere ingrediënten, een rol spelen in het verminderen van de tekenen van veroudering. Volgend een onderzoek van het National Center for Biotechnology Information (NCBI) is een gel met Fytonadion (een vorm van vitamine K), retinol en de vitaminen C en E getest op het verminderen van wallen en rimpels onder de oogleden. Ongeveer de helft van de deelnemers zagen veranderingen in de wallen binnen acht weken. Sommige deelnemers zagen lichte verandering op het gebied van zichtbare rimpels.

Genezing

Het NCBI voerde ook een ander onderzoek uit, waaruit bleek dat vitamine K gunstig zou kunnen zijn bij de genezing van wonden, op basis van zijn antioxiderende eigenschappen. Er is echter nog verder onderzoek nodig om de rol van vitamine K bij wondgenezing volledig te begrijpen.

QUESTIONS

Wat is vitamine k?

Volgens de National Institutes of Health (NIH) is vitamine K een in vet oplosbare vitamine die weet hoe hij het lichaam met helpen met het aanmaken van de benodigde eiwitten voor een normale bloedsomloop en een gezond metabolisme. Vitamine K is samengesteld uit een familie van verbindingen, waaronder Phylloquinone en Menaquinone. Het is van nature aanwezig in voedingsmiddelen zoals groene bladgroenten, plantaardige oliën en sommige soorten fruit. Het is ook verkrijgbaar als voedingssupplement.

VITAMINE K OPNEMEN IN JOUW HUIDVERZORGINGSRITUEEL

Wil je vitamine K opnemen in jouw huidverzorgingsritueel? Eén van de makkelijkste manieren is een crème met vitamine K. Huidverzorgingsproducten met vitamine K kunnen het uiterlijk van een verouderende huid verbeteren. Als je er klaar voor bent om een anti-aging routine samen te stellen, dan moet je dit zeker overwegen. Vitamine K wordt minder vaak aangetroffen in huidverzorgingsproducten dan de meer populaire vitaminen. De laatste tijd krijgen crèmes met vitamine K toch meer aandacht, vooral vanwege het bewezen voordeel van het verminderen van de donkere kringen onder de ogen.