Voordelen Portulaca
Oleracea Extract

SOURCE

Postelein, in China beter bekend als machixain

ZIT IN

  • Refreshing Cleansing Milk
  • Refreshing Cleansing Gel
  • Derma Regener K Solution
  • Derma Regener K Cream
  • Active Control Solution
  • Active Control Moisturizer
  • Active Control Cream
  • Chamomile Complex 70% Ampoule

Postelein, in China beter bekend als machixain, is een vetplant die zich in tropische en gematigde streken snel verspreidt. Hij kan gezien worden in landelijke velden, moestuinen en bermen. De bladeren zijn licht vlezig, cyaan, de stengels zijn rood en de bloemen geel. De wortel is wit en het fruit is zwart. Portulaca Oleracea Extract heeft veel voordelen voor de allergische huid.

Postelein wordt over de hele wereld op verschillende manieren gebruikt. In de Verenigde Staten wordt het vooral als onkruid beschouwd, in Europa als groente voor in salades en soep en in China als traditioneel medicijn voor de behandeling van wonden veroorzaakt door slangen- of insectenbeten. De lange geschiedenis van toepassingen van postelein in de dermatologie van de traditionele Chinese geneeskunde wordt bijna vergeten. Recente studies tonen echter aan dat postelein een groot potentieel heeft op het gebied van anti-aging.

Vandaag de dag worden de actieve ingrediënten in heel gras van postelein geëxtraheerd voor de bereiding van cosmetica. Op dit moment is het extract van postelein op de markt veelal vloeibaar maar het Plamed-postelein-extract is poeder. De hoeveelheid actieve ingrediënten is in het poedervormige product veel hoger dan in het vloeibare product. Portulaca Oleracea Extract werkt kalmerend en antioxiderend op de gevoelige huid.

WHAT IT DOES

Tegen allergieën

Portulaca Oleracea Extract is rijk aan catecholamines zoals L-methyl-adrenaline en dopamine. Deze stoffen werken goed tegen allergieën. Portulaca Oleracea Extract doet de haarvaten in de huid krimpen en verlicht roodheid in het gezicht. Daarnaast heeft Portulaca Oleracea Extract een goed effect op huidallergie die veroorzaakt wordt door langdurig gebruik van hormonale cosmetica. Het heeft ook verschillende anti-allergische effecten op de uit en is een goed ingrediënt tegen allergieën.

Verlicht ontsteking

Postelein is rijk aan omega-3 vetzuren. Deze vetzuren zijn als onverzadigd vetzuur belangrijke ontstekingsremmende ingrediënten voor de huid van de mens. Het verlicht ontstekingen van de huid en jeuk veroorzaakt door droogheid. Portulaca Oleracea Extract heeft een goed therapeutisch effect bij huidproblemen zoals acné.

Lichter

Als cellen beschadigd raken door ultraviolet licht oxideert tyrosinase tyrosine en ontstaat hyperpigmentatie. Het Portulaca Oleracea Extract remt de activiteit rondom tyrosinase en voorkomt de synthese van melanine. De huid wordt hierdoor beschermd tegen zonlicht en wordt helderder.

Antioxidant

Postelein is rijk aan antioxidanten. Deze gaan vrije radicalen tegen, vernietigen DNA en veroorzaken de dood van huidcellen. Vrije radicalen versnellen het verouderingsproces door de natuurlijke beschermende laag van de huid te vernietigen. De antioxidanten in Portulaca Oleracea Extract, zoals de vitaminen A, B1, B2 en C, neutraliseren vrije radicalen. Ze voorkomen rimpels en fijne lijntjes. Bovendien blijkt uit een artiekl in BioMed Research International dat Portulaca Oleracea Extract een grote hoeveelheid van drie krachtige antioxidanten bevat, vitamine E, C en een caroteen. Hierdoor verheldert Portulaca Oleracea Extract de huidskleur en vermindert het beschadiging door UV-straling. Het verouderingsproces wordt vertraagd.

Effecten Portulaca Oleracea Extract bij experimenten

Tegen allergieën

De doelgroep is 200 vrouwen met allergische symptomen op de huid. ’s Ochtends en ’s avonds (na het reinigen) gebruiken deze vrouwen een crème met postelein. Dit doen ze 7 dagen lang. Bij bijna alle vrouwen toont de huid een significante verbetering 15 minuten na gebruik van de crème. De roodheid en zwelling zijn na 1-3 dagen verbeterd en de conditie van de huid is na 7 dagen compleet verbeterd.

Lichter

Ascorbinezuur, arbutine en kojiczuur worden als controlegroep gebruikt om het remmende effect van Portulaca Oleracea L. Extract (POE) op tyrosinase te bestuderen.
De remming van tyrosinase door POE neemt toe met de concentratie en het remmingsvermogen tegen tyrosinase-activiteit is beter dan dat van kojiczuur en arbutine in de controlegroep, iets zwakker dan ascorbinezuur.

Antioxidatie

DPPH wordt gebruikt als bron van vrije radicalen en ascorbinezuur, arbutine en kojiczuur worden gebruikt als controlegroep om de werking als antioxidant van POE te bestuderen.
Uit de gegevens blijkt dat posteleinextract de sterkte antioxidant is. Daarna komt ascorbinezuur, kojiczuur en als laatste arbutine.