Xylitol

SOURCE

Komt van nature voor tussen vezelig fruit, bomen en andere planten

ZIT IN

  • Moisture Max Cleansing Foam
  • Moisture Max Aqua Mist
  • Moisture Max Hydro Moisturizer
  • Moisture Max Hydro Cream

Xylitol is een suikermolecuul die van nature voorkomt in fruit met vezels, bomen en andere planten. Xylitol kan ook kunstmatig geproduceerd worden. Het is een zoetmaker met weinig calorieën en wordt daarom gebruikt als vervanging voor suiker in veel soorten tandpasta, kauwgom en mondwater.
Xylitol komt van nature in kleine hoeveelheden in ons lichaam voor. Het biedt een aantal voordelen die bijdragen aan een gezond lichaam en een gladde huid.

WHAT IT DOES

Water vasthouden in de huid

Onderzoek wijst uit dat Xylitol het vochtniveau in de huid verhoogt door de beschermende barrière van de huid te verbeteren. Het ingrediënt helpt om vocht vast te houden in de huid en wordt als hydraterend ingrediënt gebruikt in verschillende crèmes en lotions voor een droge huid

Xylitol zorgt ook voor meer hyaluronzuur. Hyaluronzuur zit van nature in de huidlagen en draagt bij aan de zachtheid van de huid, door water van de omgeving aan te trekken vanuit de huid zodat de huid gehydrateerd blijft.

Geeft de collageenproductie een boost

Xylitol geeft de collageenproductie in de huid een boost. Collageen is een vezelig eiwit dat van nature in de huid voorkomt. Het houdt de huid intact en voorkomt dat de huid uitzakt.

Als we ouder worden daalt het niveau collageen in de huid. Ook externe factoren, zoals UV-straling, dragen hieraan bij. Xylitol helpt de synthese van collageen en zorgt ervoor dat er meer collageen geproduceerd wordt in de huid. Dit kan helpen tegen tekenen van veroudering.

QUESTIONS

Is Xylitol goed voor de huid?

De winter is hier en de droge huid dus ook. Als je op zoekt bent naar een hydraterende en verzachtende vochtinbrengende crème of bodylotion, controleer dan of het product Xylitol bevat. Waarom?
Xylitol is een natuurlijk ingrediënt en wordt veel gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege zijn hydraterende eigenschappen. Het geeft de huid meer vocht en beschermt de barrière van de huid.
In dit artikel lees je meer over Xylitol en de voordelen ervan voor de huid.