Zea mays,
(maïs)zetmeel voor de huid

SOURCE

Maïs

ZIT IN

  • Papaya Enzyme Peeling Wash

Wellicht heb je nog nooit van Zea mays zetmeel gehoord, maar maïszetmeel ken je waarschijnlijk wel. Dat is waar we het hier over hebben, het is eigenlijk hetzelfde. Maïs is één van de meest verbouwde voedingsmiddelen ter wereld. Het zal je dan ook niet verbazen dat we er een toepassing voor hebben gevonden in de huidverzorging. Lees hier meer over de voordelen van dit in massa geproduceerde ingrediënt samen met een aantal kanttekeningen op het gebied van veiligheid.

WHAT IT DOES

Er zijn veel voordelen die Zea mays zetmeel voor de huid heeft. Dit ingrediënt kan een breed scala aan verschillende producten verbeteren, variërend van lotion tot make-up en andere cosmetica. Laten we eens kijken naar Zea mays zetmeel in huidverzorging en de voordelen ervan in detail onderzoeken.

Matterende eigenschappen

Zea mays zetmeel helpt de huid te ‘matteren’. Met andere woorden: Zea mays zetmeel in huidverzorging helpt bij het verwijderen van vet en olie en zorgt voor een mat, minder glanzend uiterlijk. Hierdoor wordt het vaak gebruikt in producten die helpen om glans te verminderen en olie en vet op de huid te verminderen.

Basis voor make-up die niet klontert

Zea mays zetmeel wordt gebruikt als een basis voor cosmetica inclusief oogschaduw, poeder foundation en andere minerale make-up. Omdat het niet snel klontert is het een geweldig toevoeging aan ingrediënten voor make-upproducten.

Helpt bij emulgering

Zea mays zetmeel helpt bij het samenbinden van ingrediënten op basis van water en olie. Zo ontstaat er een dikke en stabiele emulsie die niet meer ontmengt. Het verbetert de stabiliteit van huidverzorgingsproducten en helpt de houdbaarheid te verbeteren.

Exfoliator

Het vermogen van Zea mays zetmeel om de huid te exfoliëren hangt af van het type zetmeel dat wordt gebruikt. Als het zetmeel grove korrels heeft in plaats van fijn poeder, dan kan het als exfoliator gebruikt worden. De granen van het zetmeel helpen dode huidcellen verwijderen en een gezonde, heldere huid te onthullen.

QUESTIONS

Wat is Zea mays zetmeel?

Zea mays zetmeel wordt ook wel “maïszetmeel” genoemd omdat het afgeleid is van maïs. Met andere woorden: Zea mays zetmeel is de wetenschappelijke naam voor maïszetmeel. De maïs wordt geschild en vervolgens vermalen tot een fijn, meelachtig poeder. In de meest fijne staat heeft het vergelijkbare eigenschappen als talk, waardoor het een goed alternatief is voor dit ingrediënt, dat gebaseerd is op mineralen. Merken kiezen voor Zea mays zetmeel omdat dit olie en vocht beter opneemt dan talk. Dit is ideaal voor het aanbrengen van make-up.
Het is zeer compatibel met veel verschillende andere minerale en natuurlijke ingrediënten. Zea mays zetmeel wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten zoals cleansers, vochtinbrengende crèmes, make-up en nog veel meer.

Is Zea mays zetmeel veganistisch?

Zea mays zetmeel is compleet veganistisch, het is gemaakt van maïs. Er zitten geen dierlijke ingrediënten in en deze worden tijdens het productieproces ook niet gebruikt.
Zea mays zetmeel kan wel gebruikt worden in huidverzorgingsproducten die andere dierlijke ingrediënten bevatten of getest zijn op dieren. Onderzoek dit altijd en neem contact op met de fabrikant om jezelf ervan te verzekeren dat de producten die je gebruikt 100% vegan zijn.

Is Zea mays zetmeel veilig voor de huid?

Zea mays zetmeel is hetzelfde als maïszetmeel. Dit is niet giftig en wordt in verschillende voedingsmiddelen gebruikt. Het is niet giftig, niet-reactief en wordt als veilig beschouwd om te gebruiken in allerlei soorten huidverzorgingsproducten en cosmetica.
Maak je geen zorgen over huidverzorgings- en cosmetische producten die maïszetmeel bevatten. Dit is een veelgebruikt ingrediënt met onderzoek om te ondersteunen. Het is geen leuk, nieuw of sexy ingrediënt maar het dient zijn doel.

OOK BEKEND ALS

Zea mays zetmeel is de wetenschappelijke naam van maïszetmeel. Dit zijn twee veelgebruikte namen bij het verwijzen naar dit ingrediënt. Je zult het bijna altijd vinden onder de naam Zea mays zetmeel of maïszetmeel, dus let op dit ingrediënt als je nieuwe huidverzorgingsproducten gaat aanschaffen.
Je zult ook variaties vinden van van maïs afgeleide ingrediënten vinden, zoals Zea mays olie, Zea mays kolfmeel en Zea mays kiemextract.