Zinkoxide

SOURCE

Zinkiet

ZIT IN

  • Purifying Cleansing Gel
  • Active Control Solution

Zinkoxide ontleent zijn naam aan Zinkiet, het mineraal waaruit het geproduceerd wordt als het gecombineerd wordt met zuurstofmoleculen. Het wordt veel gebruikt en heeft diverse toepassingen. Omdat het niet oplosbaar is in water, kan het in een verscheidenheid aan crèmes en make-up gebruikt worden. Het ingrediënt is echter niet uniek in de huidverzorging, en wordt vaak gebruikt in productie- en andere industriële toepassingen. Als het zorgvuldig geformuleerd wordt met andere ingrediënten voor een gezonde huid, dan kan Zinkoxide de huid kalmeren en beschermen tegen irritaties.

  • De storing:Zinkoxide
  • Het goede: Zinkoxide wordt gebruikt vanwege de vele voordelen voor de huid. Er wordt gezegd dat Zinkoxide irritaties minimaliseert, wondgenezing bevordert, vocht vasthoudt in de huid en de huid beschermt tegen de effecten van UV-straling.
  • Het minder goede: Wees voorzichtig met Zinkoxide als voedingssupplement. Zorg ervoor dat je eerst een dokter of specialist ziet voordat je dit gaat gebruiken.
  • Voor wie is het? Alle huidtypen, behalve mensen met een allergie ervoor. Onderzoek wijst uit dat het goed werkt op een oneffen huid en als SPF (als het op de juiste manier gebruikt wordt).
  • Let op:Let op voor een dubbele dosis als je Zinkoxide oraal neemt, omdat het vaak in multivitaminen zit maar ook in haar-, nagel- en huidproducten.

WHAT IT DOES

Hydratatie

Zinkoxide creëert een beschermende laag op het huidoppervlak en helpt daarmee de huid gehydrateerd te houden. Het voorkomt TEWL of vochtverlies van de opperhuid aan de omgeving. Dit is specifiek belangrijk als we ouder worden, omdat de huid dan van nature minder vocht vast kan houden

Irritatie

Vanwege de mogelijkheid om huidirritaties te kalmeren wordt Zinkoxide vaak gebruikt bij een geïrriteerde en reactieve huid. Zinkoxide kan ook gebruikt worden als actief ingrediënt in anti-roosshampoo. Het voorkomt huidschilfers op de hoofdhuid, in producten tegen acné en in formules die ontwikkeld zijn voor een gevoelige huid.

Antibacterieel

Zinkoxide heeft een antibacteriële werking, het beschermt de huid tegen bacteriën en zorgt ervoor dat de producten stabiel blijven. Dit houdt ook in dat er minder conserveermiddelen nodig zijn om te voorkomen dat het product bederft of verontreinigd raakt. Het goede van de antibacteriële eigenschap is dat het infecties bij open wonden kan voorkomen. Zinkoxide wordt daarom vaak gebruikt in antiseptische zalven.

Luieruitslag

Eén van de meest populaire toepassingen van Zinkoxide is het verminderen van luieruitslag, door een beschermende barrière te vormen op de gevoelige huid van een baby.

De andere manier waarop zinkoxide kan helpen bij veroudering, is door het potentiële vermogen van zink om op te treden als een enzym-cofactor of helpermolecuul in het proces van DNA-herstel en collageensynthese. Hoewel deze eigenschap van zink niet volledig is onderzocht in het onderzoek, is het een interessant potentieel voordeel. Dit vermindert de effecten van bacteriën en andere irriterende stoffen die in urine en andere uitwerpselen kunnen zitten. Zinkoxide kan in de vorm van een crème, lotion of zal gebruikt worden tegen luieruitslag.

Anti-aging

Zinkoxide schijnt ook voordelen te hebben tegen veroudering. Zoals hierboven al genoemd is, helpt het vochtverlies van de huid voorkomen. Dit is erg belangrijk bij een verouderende huid. Als we ouder worden, worden er steeds minder natuurlijke oliën in de huid geproduceerd. Hierdoor wordt het voor de huid lastiger om vocht vast te houden. De beschermende eigenschappen van Zinkoxide helpen dit vocht vast te houden. Daarnaast kan Zinkoxide ook helpen tegen veroudering door het potentiële vermogen van Zink om op te treden als een enzym-cofactor (of helpermolecuul) in het proces van DNA-herstel en collageensynthese. Deze eigenschap van Zinkoxide is nog niet volledig onderzocht, maar het lijkt een interessant voordeel.

Bescherming tegen de zon

Zinkoxide is het hoofdbestanddeel van milieuvriendelijke zonnebrand. Het reflecteert UV-stralen van de huid en creëert een barrière tussen de huid en de zon. Deze beschermende barrière helpt vochtverlies (of Transepidermaal Waterverlies) te voorkomen. Transepidermaal Waterverlies (TEWL) ontstaat als vocht uit de huid verloren gaat aan de omgeving waardoor de huid dof wordt. Zinkoxide is een inerte verbinding, wat betekent dat het de huid niet irriteert. Dit maakt het een geweldig alternatief voor chemische zonnebrand, vooral voor de gevoelige huid of voor kinderen.

Acné

Zinkoxide wordt vaak gebruikt in producten die acné behandelen. Dit komt door de antibacteriële werking, maar ook door de mogelijkheid om wondgenezing te stimuleren en irritatie en roodheid zichtbaar te verminderen. Zinkoxide wordt vaak aangeraden als voedingssupplement om andere behandelingen tegen acné te ondersteunen. Dit komt doordat zink kan werken als een enzym-cofactor (of helpermolecuul) in het proces van DNA-herstel en collageensynthese. Het is wel belangrijk om te onthouden dat hier nog steeds onderzoek naar gedaan wordt en dat je van tevoren een dokter moet raadplegen. Zink in de voeding is iets wat je altijd met een arts moet bespreken, omdat er verschillen zijn tussen de kwaliteit en biologische beschikbaarheid in supplementen. Vaak is het verhogen van voedingsmiddelen die zink bevatten en betere manier om meer zink binnen te krijgen. Volgens Healthline zijn oesters, peulvruchten, rood vlees, zaden en noten voedingsmiddelen die veel zink bevatten.

QUESTIONS

Wat is Zinkoxide?

Zinkoxide is een ingrediënt dat al millennia wordt gebruikt in gezondheids- en huidverzorgingsproducten. Hoewel we niet weten wanneer de voordelen van dit ingrediënt voor het eerst werden ontdekt, wordt aangenomen dat de oudste en meest nabije referentie de beschrijving is van een genezende zalf in de Charaka Samhita, Pushpanjan genaamd, die wordt gebruikt om de ogen en open ogen te behandelen. wonden in India rond 500 voor Christus. In de geneeskunde wordt Zinkoxide gebruikt om beschadigingen aan de huid, zoals brandwonden of littekens, irritatie, SPF en wonden te genezen. Het fungeert ook als beschermend laagje om vocht vast te houden en ziekteverwekkers buiten te houden. Hoewel deze stof veel voordelen biedt voor de huid, kan het ook een aantal bijwerkingen hebben, zeker als je andere producten en voedingssupplementen met dit ingrediënt gebruikt. Voordat je producten met Zinkoxide gaat gebruiken, is het verstandig om bij de dermatoloog langs te gaan.

Wat zijn de andere toepassingen van Zinkoxide?

Zink is een belangrijk mineraal dat veel effect heeft op het menselijk lichaam. Als onderdeel van een normaal dieet of in een multivitaminen helpt het beschadigingen te herstellen voor een betere algehele gezondheid. Bij topisch gebruik werkt het ook tegen acné door de talgproductie te verminderen. Daarnaast heeft het ontstekingsremmende kwaliteiten.

Wat zijn de bijwerkingen van Zinkoxide?

Zinkoxide wordt gezien als antiallergeen en niet-comedogeen. Het verstopt de poriën niet en irriteert de huid ook niet. Over het algemeen is het veilig om te gebruiken. De stof kan wel allergische reacties veroorzaken, zoals zwelling, jeuk of tintelingen. Mensen met een gevoelige huid of mensen die snel allergisch reacties hebben, kunnen beter eerst bij een dokter controleren of ze allergisch zijn voor Zinkoxide.
Zinkoxide kan zich in de loop van de tijd in het lichaam ophopen, een crème of ander huidverzorgingsproduct met Zinkoxide kan dan de druppel zijn. Het is daarom belangrijk om van tevoren altijd een arts op specialist te raadplegen. Veel patiënten realiseren zich niet dat ingrediënten die op de huid aangebracht worden vaak in het lichaam worden opgenomen.